Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştaya, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sülün Evinç Torlak, Proje Yürütücüsü ve Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüş, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılışta konuşma yapan PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sülün Evinç Torlak, Denizli’ye farklı bir pencereden bakılarak hazırlanan kentleşme sürecinin hikayesini merak ettiğini belirtirken, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüş, projenin tanıtım sunumunu gerçekleştirdi.  Proje amacının, kentsel-kırsal kuşaklarda kentleşmenin peyzaj deseni ve ekolojik süreç üzerine etkisini ölçmek olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Görmüş, kentleşmenin ekonomik, sosyal, fiziksel ve ekolojik değişkenlerini belirlemeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sağlayanlara teşekkür eden Yrd. Doç. Dr. Sevgi Görmüş, çalıştayın sonuçlarını yerel yönetimler ve paydaşlarla değerlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Proje tanıtımından sonra ilk oturuma geçildi.  Oturumda ilk olarak Prof. Dr. Sülün Evinç Torlak, on yıllık süreçte insan ve kent manzaraları hakkında Denizli üzerine yaptıkları çalışmaları, fotoğraflar eşliğinde katılımcılarla buluşturdu.

Daha sonra Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şimşek, eski çağlarda kentleşmeyi ‘Laodikeia’da Kentleşme’ konulu sunumuyla ifade etti.  Laodikeia’nın, döneminde önemli bağlantı noktası olduğunu dile getiren Prof. Dr. Celal Şimşek, kentin kuzey yakasında tiyatroların, güney yakasında stadyumun olduğunu hatırlatarak, o dönemde büyük kentlerde yaşam alanlarının kentlerin tek bir noktasında toplanmadığını hatırlattı.  Çalıştay, gün boyunca yapılan üç oturum ve on dört sunumla devam etti.