Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) işbirliğiyle düzenlenen ‘Pamukkale Üniversitesi "6.Ulusal Özel Olimpiyat Oyunları" sona erdi. 
PAÜ Gölbahçe’de düzenlenen açılış töreni ile başlayan olimpiyat oyunlarına Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Gökoğlan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, TÖSSED Yönetim Kurulu Üyesi Nurcan Gür, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, PAÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Ağbuğa, öğretim elemanları, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan TÖSSED Yönetim Kurulu Üyesi Nurcan Gür, yüzlerce zihinsel engelli sporcunun dünyanın dört bir yanında olimpiyatlara katıldığını ve hayata dahil olduğunu söyledi. Gür, Denizli’de altıncısı yapılan organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. 
PAÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Ağbuğa ise, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söylerken, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, "Pamukkale Üniversitesi’nin farklılığını farkındalık haline getirdiği bir gündeyiz. 700’ü aşkın katılımla üniversitemize yakışır özel olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapıyoruz. Pamukkale Üniversitesi artık uluslararasılaşma sürecinin sonuna gelmiş bir üniversitedir. Bundan sonraki olimpiyat oyunlarını uluslararası düzeyde yapmayı kendimize görev biliyoruz. Bu noktada hazırlıklara hemen başlayacağız. Bütün amacımız sporcularımız kazanmasalar bile onların çabalarına yardımcı olmaktır" dedi.
Konuşmaların ardından TÖSSED Yönetim Kurulu Üyesi Nurcan Gür, Vali Yardımcısı Büyükata, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökoğlan, Rektör Prof. Dr. Bağcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbanoğlu ile PAÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ağbuğa’ya plaket takdim etti. Daha sonra Polis Amca Uygulama Okulu ve İş Eğitim Okulu Semazen Ekibi ve PAÜ Dans Topluluğu öğrencileri gösteri yaptılar.
Üç gün boyunca devam eden olimpiyat oyunlarına 25 ilden 46 okul olmak üzere toplam 600 sporcu ve idareci katıldı. Atletizm, masa tenisi, yüzme, basketbol, futbol ve voleybol branşlarında yapılan müsabakalarda Pamukkale Üniversitesi’nden 150 gönüllü öğrenci görev aldı.