Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, 2013 yılının kendileri açısından olumlu geçtiğini ve bunun 2014 yılında da devam etmesini istediklerini söyledi. 
Pamukkale Üniversitesi’nin 2013 yılı çalışmaları ve 2014 yılı hedeflerini düzenlediği basın toplantısıyla değerlendiren Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, önemli açıklamalarda bulundu. Pamukkale Üniversitesi’nin artık fiziki anlamda çalışmalarını tamamladığını ve dünya üniversiteleri arasında çalışmalarını hızla sürdürdüğünü belirten Bağcı, “ Sizlerle birlikte 2013 yılının başında Pamukkale Üniversitesi fiziki yapılaşmalarını konuşmuştuk. Kısa sürede bu çalışmalarımızı tamamladık ve 2013 yılı bizler için çok başarılı bir yıl oldu. Şimdi 2014 ve hedeflerimiz belirlenecek” dedi.
Pamukkale Ünivertesi’nin 2014 yılında önüne bir hedef koyduğunu ve bu hedefin uluslararasılaşma olduğunu ifade eden Rektör Hüseyin Bağcı, “Pamukkale Üniversitesi dünya üniversiteleriyle çalışmalarına devam ediyor. 2014 yılı Pamukkale Üniversitesi için uluslararasılaşma yılı olacaktır. Şu anda 43 ülkede 146 üniversite ile 367 anlaşma yaptık. Bu 367 projemizi 67’ye böldük ve fakültelerimize dağıttık. Bu üniversitemizin dünya üniversiteleriyle bağlantısının ne kadar güçlü ve etkin olduğunu gösteriyor” dedi.
Toplantıda önemli bir müjde eden Prof Dr. Hüseyin Bağcı, Pamukkale Üniversitesi’nin bakanlık olduğunu ve bir öğretim görevlisinin de bakanlığını duyurdu. Erasmus Koordinatörleri tarafından her yıl yapılan değerlendirme ile 4 bakanlık seçildiğini ve Pamukkale Üniversitesi’nin de bakanlık olarak ilan edildiğini ifade eden Rektör Bağcı, “Erasmus programları kapsamında her yıl Erasmus Koordinatörleri tarafından 4 dünya üniversitesi bakanlık olarak seçiliyor. Bu yıl koordinatörler tarafından çalışmalara göre yapılan değerlendirmeler neticesinde İngiltere, Portekiz, Yunanistan ve Türkiye bakanlıkları aldı. Türkiye’den Pamukkale Üniversitesi Bakanlık olduk ve öğretim görevlimiz Prof. Dr. Selçuk Toprak bakan olarak seçildi” dedi.