Pamukkale Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı, Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlilik Kurulu tarafından akredite edildi. Uzun bir hazırlık sürecinden sonra tamamlanan dosya kabul edilerek akreditasyon jürisi tarafından ziyaret edildi. Bu ziyaret sonrası Kulak Burun Boğaz kliniğinin altyapısının, eğiticilerin yeterliliklerinin, hasta sayı ve çeşitliliğinin tam olduğu ve iyi bir eğitim kliniğinin bütün unsurlarına sahip olduğu tescillendi.

Pamukkale Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı 1994 yılında  Doktorlar caddesindeki eski binada faaliyete geçmiş, 2002 yılında kampüsteki hastaneye taşınarak, 2011 yılında ana binanın hizmete girmesi ile bugünkü olanaklarına kavuştu. Personel yapısı ve eğitim kalitesi Tıp Fakültesine paralel olarak gelişmiştir. Çalışan bütün öğretim üyelerinin ve son yıllarda mezun olan bütün asistanları Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlilik Belgeleri bulunuyor.

Konu hakkında bilgi veren AD. Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç; “Bölümümüzde teknolojinin bütün olanakları kullanılarak, her tür hastalık için dünyada mevcut olan bütün tedavi çeşitleri uygulanabilmektedir. Yılda yaklaşık 40.000 hasta muayene, 2000 hasta ameliyat yapılmaktadır.Şu an Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak Prof.Dr.Fazıl Necdet Ardıç,  Prof.Dr.Bülent Topuz,  Prof.Dr.Cüneyt Orhan Kara,  Yrd.Doç.Dr.Funda Tümkaya, Yrd. Doç. Dr. Erdem Mengi görev yapmaktadır. Anabilim Dalı'nda halen 5 asistan hekim, 11 hemşire, 4 odyometrist, 4 sekreter çalışmaktadır. Klinikten bugüne kadar 15 KBB uzmanı yetişmiştir.” dedi. 
Prof. Dr. Ardıç tüm uzman kadromuzla hastalarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceklerini belirterek çalışmalar için tüm ekibe teşekkür etti.