Fırın işletmecilerine yönelik yangın eğitimi verildi. Eğitim’de konuşan Yangın Önleme Şube Müdürü İsa Bal, Bayramyerinde tüp patlamasıyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamasında olayın tüplerden sızan gaz kaçağından kaynaklandığı sonucunun çıktığını belirtti. 

Denizli Esnaf Sarayında gerçekleştirilen eğitim programında Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban ve fırın işletmecileri katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Yangın Önleme Şube Müdürü İsa Bal konuşmacı olarak yangın yönetmeliği hakkında bilgiler verdi. Ayrıca  11 Temmuz’da bayramyerinde 1 kişinin öldüğü 36 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili olarak ta açıklamalarda bulunan Bal, olayın tüplerden sızan gazdan meydana geldiğinin raporlandığını ifade etti.  LPG’nin evlerde 2’den fazla izin verilmediğine dikkat çeken Bal, “İş yerlerinde iki tane LPG tüpü kullanıyorsak yedeklemeyi başka bir yerde tehlikenin olmadığı bir yerde tutmalıyız. Dışarıdan getirip değiştirmeliyiz” diye konuştu.

BODRUM KATINDA LPG’Lİ TÜPLER KULLANILMAMALI

Aşırı sıcaklardan tüp patlamasının meydana gelebileceğine dikkat çeken Bal, “Bodrum katlarında LPG’li tüpler kullanılmamalı. Gaz kaçağını hiçbir şekilde fark edemeyiz. Bodrum katlarında imalatı bulunan işletmeler duyarlı olmalı ve tehlikeyi önlemek için tedbirler mutlaka alınmalıdır. İşletmeler zemin seviyesin altında sanayi tüpü kullanılmamalıdır. Sanayi tüpü, 45’lik tüpler işletmenin içinde kullanılmamalı, dışarıya konulmalı bakır borularla içeriye çekilmeli yasalar da bunu söylüyor. Doğal gaz sızıntısında ise mutlaka yetkili servisin çağırılması gerekiyor” açıklamasında bulundu. 

BAŞKALARINA AİT TÜPLER ÇIKTI

11 Temmuz’da yaşanan patlamayla ilgili olarak ta açıklama yapan Bal, “Patlamanın olduğu bina içerisinde 45’lik 12’lik tüpler vardı. O binada bulunan tüplerin gaz kaçırmasından dolayı patlamanın meydana geldiği raporlandırıldı. Olay gaz kaçağı olarak sabitlendirildi. Binanın zemin altında bulunan bodrumda da LPG vardı ve havalandırma yoktu.  Oradan pek çok tüp çıktı. Başka vatandaşlara ait tüpler ortaya çıktı. Oradaki işletmenin Servergazide ayrı üretim yerleri vardı. Ürünler oraya getirilerek satış yapılıyordu” dedi.