Torbalı'da 14 yaşındaki gencin karayolunda paten tutkusu, hem kendi, hem de başkalarının hayatına maloluyordu. Pateniyle bir traktör römorkuna takılan genç, motosiklet ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada çocuk ve motosiklet arkasında yolcu olan bir kişi yaralandı.
TRAKTÖR RÖMORKUNA TAKILDI
Ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki Mustafa Ç., önceki gün akşam ölümlerden döndü. Yakınları ve arkadaşları tarafından kaykay ve patene olan merakı ile tanınan Mustafa, çarşamba günü akşamı az daha hayatında son kez kayacaktı. İzmir Aydın istikameti Kipa yakınlarında karayolunda seyreden bir traktörün arkasına asılarak ayağındaki pateni ile yüzlerce metre yol kat etti, sonunda Kipa sapağına girdiğinde karşı yönden gelen 35 TND 86 plakalı bir motosiklet ile çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile motosikletin arkasında bulunan Özgür Saruhan ile patenci Mustafa olay yerinde yaralandı. Olay yerine gelen 112 acil servis tarafından hastaneye kaldırılan iki yaralı Torbalı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
ŞANS ESERİ KURTULDU
Durumlarının iyi olduğu öğrenilen yaralıların hayati tehlikesi bulunmazken, dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle meydana gelen trafik kazasında genç Mustafa adeta hayatını hiçe sayarak hem kendini hem de trafiği tehlikeye soktu. Torbalı Belediyesi tarafından paten tutkunu olan gençler için Koruluk Parkı içinde yapılan Paten Pisti’ne rağmen halen patenlerini ana yol ve caddelerde kullanıldığı gözlemleniyor. Ölümden dönen Mustafa, paten sürüş keyfini karayolu üzerinde değil, Koruluk Parkı içindeki paten pistinde sürdürse hem yaralanmayacaktı hem de sürücülere korkulu anlar yaşatmayacaktı. Öte yandan meydana gelen kaza ile ilgili olarak polis soruşturma başlattı.
EBEVEYNLERE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR
Kazanın görgü şahitleri olayı üzüntüyle karşılarken, hayatları hiçe sayarak yollarda ve ana caddelerde patenle kayan çocuklara tepki gösterdiler. Vatandaşlar, “Belediye paten tutkunları için Koruluk içinde güzel bir yer yaptı. Ama halen yollarda paten kayan minik ve genç çocukları görmek mümkün. Her akşam okul çıkışları ile birlikte Kipa Alışveriş Merkezi’nin otoparkı sanki paten kayan çocukların mekanı gibi. Hem kendilerinin hem de araç sürücülerinin yaşamlarını tehlikeye sokuyorlar. Buna birilerinin artık dur demesi lazım. Anayollar paten kayan çocukların değil, araçların kullanımına açıktır” dediler.