Aydın’da yedikleri su böreğinden zehirlendikleri iddia edilen kişilerin alışveriş yaptığı pastaneden alınan 36 adet numunenin yapılan analizlerde temiz çıktığı açıklandı.
Aydın’da geçtiğimiz günlerde yedikleri su böreğinden zehirlendiğini iddia eden 39 kişiden birinin yaşamını yitirmesi üzerine Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından bahse konu pastaneden numuneler alınarak işyeri geçici olarak faaliyetlerine ara vermişti. Ekipler tarafından alınan numunelerin İzmir ve Denizli İl Kontrol Laboratuarlarında yapılan incelemede numunelerde Türk Gıda Kodeksine aykırı bir durumla karşılaşılmadığı öğrenildi. 11 Eylül’de geçici olarak faaliyetlerine ara verilen işletmenin bugün yeniden açıldığı bildirildi.
Konuyla ilgili Aydın Valiliğinden yapılan açıklamada, “Zehirlenme olayı ile ilgili olarak 09.09.2013 tarihinde saat; 10,30’da alınan telefon ihbarına istinaden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ekiplerince saat 11.00’de olay mahalline intikal edilmiş, yapılan denetimde şikayete konu olan su böreğinin kalmadığı görülmüş ve işletmede su böreği yapımında kullanılan hammaddelerden ve kullanılan kap ve yüzeylerden numuneler alınmıştır. Kullanılan hammaddelerden 28, kullanılan kap ve yüzeylerden 8 olmak üzere toplam 36 numune alınmıştır. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından alınan 36 adet numunenin, İzmir ve Denizli İl Kontrol Laboratuar müdürlüklerince yapılan analizlerde Türk Gıda Kodeksine aykırı bir durum tespit edilmediğinden 11.09.2013 tarihinde tedbir olarak faaliyetine ara verilen işletme 27.09.2013 tarihinde açılmıştır” ifadelerine yer verildi.