Denizli’de, dört kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan bir gencin yüzük parmağı saldırı sırasında koptu. 17 yaşındaki genç hastaneye kaldırılırken, yerde kalan parmağı hastaneye yetiştirerek yeniden dikilebilmesini sağlayan polis memurları, parmağını kurtardığı genci evinde ziyaret etti.

SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Olay, geçen pazartesi günü Değirmenönü Mahallesi’ndeki bir parkta meydana geldi. Evine doğru giden Sunay Ersavaş, birden 4 kişinin saldırısına uğradı. Bıçaklı saldırıda birçok yerinden yaralanan 17 yaşındaki Sunay Ersavaş, olay yerine gelen ambulans ekipleriyle Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, saldırıda Sunay Ersavaş’ın parmağının koptuğunu gördü. Yerden aldığı parmağı hızla temiz bir beze saran polis memuru Halil Cerit isimli polis memuru ekip arkadaşı Ahmet Korkmaz’la birlikte Denizli Devlet Hastanesi’ne gitti. Parmağı hastaneye teslim ederek 17 yaşındaki gencin parmağını kurtaran Halil Cerit ve Ahmet Korkmaz, Sunay Ersavaş’ın taburcu olduktan sonra evine giderek ziyaret etti.

POLİSLER KAN İZLERİNİ TAKİP EDEREK PARMAĞIMI BULDU
Ellerinde ve vücudunda hâla olayın izlerini taşıyan Sunay Ersavaş, parktan geçerken saldırıya uğradığını anlatarak şöyle konuştu: "Parkta önüme geçtiler. Bıçağı yüzüme sallarken elimi kaldırdım. O da parmaklarıma denk geldi. Daha sonra omuzumdan, kalçamdan bıçaklandım. Daha sonra hastaneye kaldırıldım. Polis ağabeyler kanları takip edip parmağımı bulmuşlar. Ambulansı beklemeden hastaneye getirmişler parmağımı. Çok sağolsunlar."

BİZ GÖREVİMİZİ YAPTIK
12 yıllık polis memuru Halil Cerit ise, aldıkları bir ihbar üzerine olay yerine geldiklerini belirterek şunları söyledi: "Vatandaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre hareket ettik. Kan izlerini takip ettik.Parmağı bulduk. Arkadaşımızın parmağı yerine dikilsin diye hemen hastaneye koştuk. Bir şeyler yapabildiysek ne mutlu bize. Arkadaşımıza geçmiş olsun diliyoruz."
Parmağı hastaneye yetiştiren diğer polis memuru Ahmet Korkmaz ise, "Parmağı bulduğumuzda Sunay’ın hangi hastanede olduğunu bile bilmiyorduk. İvedilikle olayı araştırdık ve hastaneye ulaştık. Arkadaş sağlığına kavuştuğu zaman en mutlu biz olacağız. Biz sadece görevimizi yaptık" diye konuştu.
Yüzük parmağı yerinden kopan Sunay Ersavaş’ın tedavisinin devam ettiği ve kesilen diğer parmaklarla ilgili de ameliyatların olacağı kaydedildi.