Türkiye Parazitoloji Derneği tarafından Pamukkale Üniversitesi’nin desteği ile bu yıl 18.si düzenlenen Ulusal Parazitoloji Kongresi, PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde başladı.
Kongrenin açılışına; Türkiye Parazitoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özcel, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenler katıldı.
Açılışta konuşma yapan Türkiye Parazitoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özcel, 1976 yılında kurulan derneğin 34 yılda ülkenin farklı şehirlerinde üniversiteler ile ortaklaşa kongreler gerçekleştirdiğini hatırlatarak, 18. kongreyi düzenlemenin mutluluk ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Parazit hastalıklarının yıllardır ülkemiz insan ve hayvanlarında yaygın olarak bulunduğuna değinen Prof. Dr. Özcel, bu hastalıklardan korunabilmek ve kurtulabilmek için Sağlık, Tarım ve Köy İşleri Bakanlıkları ile ortaklaşa çalışmalar yapıp doğru savaş yöntemleri geliştirmek istediklerini dile getirdi. Kongrede 1 panel, 9 konferans, 33 sözlü bildiri ve 164 poster sunumu olacağını açıklayan Prof. Dr. Mehmet Ali Özcel, başta Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
Açılışta konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, paraziter hastalıkların tıp, veterinerlik, gıda ve ziraat alanlarının ortak çalışma konusu olduğunu belirtirken, derneğin paraziter hastalıklara karşı yaptığı çalışmaların takdir edilebilecek düzeyde olduğunu söyledi. Prof. Dr. Herken, katılımcıları Pamukkale Üniversitesi’nde ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederken, bilim dünyasına faydalı bir kongre olmasını diledi.
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise; Ulusal Parazitoloji Kongresi’nin 18.sine ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederken, Parazitoloji biliminin gelişiminde Prof. Dr. Mehmet Ali Özcel’in büyük katkısı olduğunu hatırlattı. Parazitolojinin hayli mesafe kat ettiğini hatırlatan Prof. Dr. Bağcı, Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 18. Ulusal Parazitoloji Kongresi’nin, bu bilim dalının gelişmesine katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.