Travertenleri ile tarihi dokusuyla ünlü beyaz cennet Pamukkale, yine  yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı oldu.  Bu yılın ilk 11 ayında Pamukkale'yi 2 milyon 187 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Beyaz cennetin doğal güzelliğinin ve pamuk gibi travertenlerinin turistler tadını çıkarırken, Pamukkale Efes'i bile geride bıraktı.
Denizli'nin göz bebeği Unesco tarafından dünya mirası olarak kabul edilen Pamukkale'ye turistlerin ilgisi yoğun. Özellikle yabancı turistlerin Pamukkale olmazsa olmazı.  Özellikle Alman, Rus ve Uzakdoğu ülkeleri başta olmak üzere tüm dünya ülkelerinden Pamukkale'ye turist akını yaşanıyor. Beyaz inci Pamukkale'nin eşsiz travertenleri üzerinde gezinen ve  hayran kalan turistler antik kent Hierapolis'i de gezerek tarihin doyulmaz güzelliğini yaşıyor. Bu yılın ilk 11 ayında Pamukkale'yi 2 milyon 187 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Giriş ücretlerinden  Pamukkale, 38 milyon lira gelir sağladı. 

“Havuza ilgi büyük”
Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın da yüzdüğü rivayet edilen Antik havuz, meydana gelen depremde portik sütunların yıkılmasıyla, antik kalıntılar içerisinde oluşmuş bir havuz. Roma döneminden kalma havuzdaki su, insan vücut ısısı sıcaklığına yakın olup yaz kış su sıcaklığı 36 derece. Pamukkale’ye beyazlığı veren bu termal sudan saniyede 450 litre çıkıyor. 
Termal Antik Havuz özellikle yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Günün büyük bölümünde tıklım tıklım dolan havuzun artık Pamukkale'nin vazgeçilmezi. Pamukkale turundaki yabancı turistler, travertenleri ve antik kent Hiarapolis'i gezdikten sonra, dinlenmek ve alışveriş yapmak için termal havuza gidiyor. Bu yılın 11 aylık döneminde havuza 350 bine yakın turist girdi. Havuzun elde ettiği gelir ise 9 milyon liraya yaklaştı.