Pamukkale Belediyesi'nin vatandaşlara şeffaf hizmet verebilmek için örnek bir projeye imza attığı belirtildi.
Pamukkale Belediye Meclisi’nde ele alınan tüm gündem maddesi görüşmelerinin, hem sesli hem de görüntülü olarak kayıt altına alınacağı, meclisteki konuşmaların da yazılı metin haline getirilerek talep eden meclis üyelerine sunulacağı bildirildi.
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin Başkanlığı’ndaki meclis, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20'nci maddesinde yer alan ‘Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlara kayıt edilmesi’ni içeren Çeşitli İşler Komisyonu’ndan gelen gündemi ele aldı. Başkan Gürlesin, meclis görüşmelerinin sesli ve görüntülü cihazlara kayıt edilmesinin her konuda faydası olacağını söyledi. Meclis kararıyla konunun ele alınmasının uygun olacağı düşüncesiyle konuyu gündeme getirdiklerini ifade eden Başkan Gürlesin, sözlerini şöyle sürdürdü:
‘‘Kayıtlar, alenilik, hesap verilebilirlik, toplum tarafından bilinirlik açısından oldukça önemlidir. Ayrıca meclis toplantılarının sağlıklı şekilde yürütülmesi için kayıtlar gereklidir. Hesap verilebilirlik ve konuşulan gündemlerin kayıtlara girmesi, gelecekte tartışma olmaması, meclisin huzurlu şekilde çalışmalarını devam ettirebilmesi hepimizin önceliğidir. Kayıt işleminin olmasını hepimiz istiyoruz, kanun da bunun olması gerektiğini bizlere sunuyor. Bu arada meclis görüşmelerinde yapılan konuşmalar da bire bir orijinal şekliyle yazılı ortama aktarılıp kayıt altına alınacak. Böylece hangi tarihte hangi oturumda neler konuşulmuş, insanlar rahatlıkla bu bilgilere ulaşabilecek. Meclis üyelerimizden bu yazılı tutanakları talep edenler, istedikleri zaman bu bilgilere ulaşabilecek. Amacımız vatandaşlarımıza, şeffaf ve hesap verilebilir şekilde hizmet etmektir.’’
Meclis, Nisan ayı oturumlarına devam ederek gündem maddelerini karara bağlarken, söz konusu gündem maddesi, meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlara kayıt edilmesini içeren gündem maddesi, oy birliğiyle kabul edildi.