Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri Engelliler Haftası olarak değerlendiriliyor. Pamukkale Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu Başkanı İbrahim Çelebioğlu, Komisyon üyeleri Ayşe Doğan, Hüseyin Karadeniz, Zeynep Kural ve engelli vatandaşlarla birlikte hafta dolayısıyla Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Komisyon üyeleri Pamukkale İlçesi’nde engellilere yönelik olarak yürütülen önemli çalışmalardan dolayı ve konuyla ilgili özel hassasiyet gösterdiği içinde Başkan Gürlesin’e teşekküre etti.

POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ
 “Aslında hepimiz birer engelli adayıyız” diyen Başkan Gürlesin, “Pamukkale İlçemizde engelli vatandaşlarımızın engellerini kaldırmak için özel hassasiyet gösteriyoruz. Birçok çalışma yürütüyor ve projeler geliştiriyoruz. İlçemizde engellilerimize yönelik olarak pozitif bir ayrımcılık yapıyoruz. Bu kapsamda en başta engelli kardeşlerimizin mecliste temsiline ayrı bir önem veriyoruz. Pamukkale Belediyesi’nde iki tane engelli arkadaşımız var. Kendisi işitme engelli de olan Pamukkale Belediye Meclisi üyemiz, Engelliler Komisyonu Başkanı İbrahim Çelebioğlu’na da ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak projeler belediyenin öncelikleri arasında yer alıyor.
2014 yılının Aralık ayında geniş kapsamlı bir Dünya Engelliler Günü etkinliğimiz yapılmıştı. Burada ülkemizin çeşitli illerinden gelen engellilerimiz neler yapabileceklerini gösterdi. Ayrıca yüzlerce bedensel engelli vatandaşımıza tekerlekli ve akülü sandalye ile destek olduk. Görme engelli olan vatandaşlarımıza da baston ve konuşan kol saati dağıttık. Ayrıca ekiplerimiz ilçe sınırları içinde bulunan engelli vatandaşlarımızı ziyaret ederek sorunlarının çözümü için çalışmalar yapıyor.  Görme engelli vatandaşlarımız için sarı bant uygulaması noktasında bir projemizi hayata geçirmek üzereyiz. Projeleri hazırlanan 4 üst geçidimiz engellilerimizin kullanacağı şekilde asansörlü ve yürüyen merdivenli olacak. Bireysel anlamda ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza da ulaşıp, sorunlarını çözmek için çalışıyoruz. Biz engelli olan vatandaşlarımızın engellerini ortadan kaldırmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” diye konuştu.