Denizli’nin dünyaca ünlü beldesi Pamukkale’ye giden yollarda yapılan çalışmalar devam ederken, yolun alt yapısı ve trafik güvenliğiyle Türkiye’nin en vasıflı yolu olacağı belirtildi.
Pamukkale yolunda başlayan ve Karahayıt beldesine kadar uzanacak olan turizm yolundaki çalışmalarda incelemelerde bulunan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli’nin hayali olan yolun yıl sonunda tamamlanacağını söyledi. Pamukkale yolundaki inceleme gezisine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve inşaat firmasının yetkilileri katıldı.
Turizm yolundaki çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren Vali Abdülkadir Demir, projenin bir yıl gecikmesinin sebebinin projenin özel olmasından dolayı kaynaklandığını belirterek, “Denizli’nin en önemli sorunlarının başında her yıl binlerce turistin geldiği Pamukkale yoluydu. 40 yıl önce yapılan ve daha sonra küçük projeler ile bir türlü güzel bir görünüm kazanamayan Pamukkale yolundaki çalışmalarda artık sona gelindi. Bakanlık ile yapılan görüşmeler sonucunda bölgeye özel bir yol yapılması için baskı yapıldı ve bakanlık Pamukkale için özel bir proje hazırladı. Genişlik ve standartlar açısından dikkat çekecek olan Pamukkale yolunda, 25 metre genişliğinde, 3 metre orta refüj, bisiklet ve yürüyüş yolu bulunacak” dedi.
Tarım arazilerinin zarar görmemesi için yolda özel bir çalışma yaptıklarını belirten Vali Demir, “Yol yapılması için 30 metrelik bir kamulaştırma yapmamız gerekiyordu. Bizler bu tarım arazilerinin zarar görmemesi için özel bir proje geliştirdik ve yolun 10 kilometrelik bölümünde duvarla set yapılmasını kararlaştırdık. Yapılan çalışmayla birlikte tarım arazilerine zarar verilmemiş oldu. Denizli’nin hayali olan yolu 2013 yılında tamamlanacak. Şu anda yolun en zor bölümü olan 10 kilometrelik alanda çalışmalarda sonu gelinde ve bu ay sonunda yol tamamlanmış olacak. 10 kilometrelik yol üzerinde 5 tane altgeçidi sağlayan menfez kanalı, 6 kavşak bulunuyor” dedi.
Pamukkale’nin artık vasıflı bir yola sahip olduğunu dile getiren Vali Abdülkadir Demir, “40 yıldır yapılmayan ve Denizli’nin içerisindeki yollara bakıldığında Pamukkale’ye yakışmayan yol için 12 milyon TL’lik bir ödeme yapılacak. Toplamda ise 15 milyona TL’ye mal olacak bir yol” dedi.