Prof. Dr. Hasan KAPLAN, malzeme ve tekniği en iyi şekilde bir araya getiren, yapıların plan proje, yapım ve denetlenmesiyle uğraşan temel mühendislik dalı olduğunu vurguladı.

Pamukkale Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği bölümünde yaklaşık 950 öğrencinin bulunduğunu ve bu öğrencilerin daha iyi yetişmesini sağlamak için pratik kazandırmak gerektiğini bu hususta yapı müteahhitlere görev düştüğünü belirtti.  Ayrıca KAPLAN inşaat sektörünün günümüzdeki öneminin daha da arttırdığını belirtirken mühendisin kalitesi ile yapılan binanın kalitesinin paralel olduğunu bu nedenle kaliteli mühendis yetiştirilmesinin zorunlu olduğunu sözlerine ekledi.

Prof. Dr. KAPLAN ayrıca üniversite yerleşkesi ve yapılan inşaatlar hakkında bilgi verirken  DEİM ve PAÜ işbirliğiyle ortak projelerinde yapılabileceğini söyledi.

DEİM Başkanı Fehmi DEMİRTEN inşaat yapmanın bilim işi olduğunu ve hata kaldırmadığını belirtirken kaliteli mühendis yetiştirmenin öneminden bahsetti. Kendisinin de inşaat mühendisi olduğunu belirten Demirten, PAÜ’den gelecek taleplere DEİM olarak gereken desteği vereceklerini belirtti.

DEİM’in 14-15 ocak tarihlerinde dünyanın en büyük projelerinden biri olan Marmaray projesini incelemek için İstanbul’a yapacağı teknik gezi hakkında bilgi alan Prof. Dr. Hasan Kaplan geziye katılabileceğini belirtti.