HABERDENİZLİ.COM

Pamukkale Turizm sahiplerinden Mazlum Bababalım Denizli Gazetesi'nden Muhammet Karaçay'a konuştu.

Bababalım İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin verdiği karara itiraz edeceklerini belirterek, “Karara itiraz ediyoruz. İtirazın sonucuna göre gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. 

Pamukkale turizm iflas mı etti?

Denizli’nin köklü firması olan Pamukkale Turizm 600 otobüsü bulunuyor. Pamukkale Turizm,  nakil akışında problem yaşayınca ve borçlarını sorunsuz bir şekilde ödemek için 3 ay vadeli konkordato istemişti. Mahkeme şirketim mali durumlarını inceleyerek konkordato talebini ret etti ve şirketin iflasına karar verdi. 2+1 oturma düzeni bulunan konforlu yolculuk sağlayan Pamukyol da iflas süreci başlayacak şirketler arasında yer alıyor.

PAMUKKALE TURİZM SAHİBİ

Pamukkale Turizm iflas kararı verilemesinin ardından Pamukkale Turizm kime ait olduğu merak konusu oldu.

1962 yılında Denizli’de Sadık Bababalım tarafından kuruldu. 1972 yılında Denizli’den İzmir’e taşıyan şirket, Türkiye’de ilk şehir servis sağlayıcı, 2002 yılında ilk çevrimiçi bilet rezervasyon hizmeti verdi. Kısa zamanda Türkiye’nin en çok tercih edilen firması haline geldi. Peki Sadık Bababalım kimdir? TBMM’nin 1962 yılında 1. Dönem milletvekillerinden Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım'ın torunudur. Aynı zamanda şirket 1993 yılında Afyonkarahisar’da dinlenme tesisleri kurmuştur. 2004 – 2005 yılları arasında şirket yenilenen yüzüyle yeni logoya geçilmiştir. 

Pamukkale Turizm Ürünleri

Teknobüs

Pamukyol

Pamukkart

Pamukkale Dergi

Pamukkale Akademi

Pamukkale Bilişim

Pamukeller

Sine Pamuk

Yolcum Nerede