Denizli Turistik Otelciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan, Pamukkale ve kent turizminin tek gecelik günü birlik konaklamadan kurtulmasının pek çok yolunun olduğunu en önemlisinin ise termal turizm olduğunu söyledi. Denizli’nin turizmde genelde Pamukkale ile öne çıktığını belirten Karakan, alternatiflerin değerlendirilemediğine dikkat çekti. Son yıllarda termal turizm başta olmak üzere inanç turizmi gibi birçok alternatifin de kent turizmine eklendiği belirten DENTUROD Başkanı Karakan, termal turizmin konaklama sorununu ortadan kaldıracağını söyleyerek, “Termal turizm için gelen misafirlerin 14 ila 21 gün arasında kalacağı düşünülürse, bölgenin konaklama sorununun da hallolur. İnanç turizmi de bölge için çok önemli. Dünyadaki yedi kiliseden birisi Laodikya’da. Burayı inanç turizmin odak noktası yapabilirsek, bölgeye kolaylık sağlayacak” dedi.
Pamukkale daha çok tanıtılmalı
Özellikle Pamukkale ve Denizli’nin kongre turizmine açılması gerektiğini belirten Karakan, “Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde 10-12 bin yatak var. Burada mutlaka bir kongre merkezinin olması gerekiyor. Oteller bu açığı toplantı salonlarıyla gidermeye çalışıyor. Kongre merkezi olursa, bölge bir gecelik konaklamadan kurtulup, daha uzun gecelemeye sahip olabilir.  Pamukkale’nin dünyada eşi benzeri yok, güneş kum deniz her yerde var. Ancak bunu tam anlamıyla duyuramıyoruz. Bu da zaman içerisinde olacaktır. Bu eksiklikler tamamlanırsa konaklama tesislerinin sorunu çözülür.” Şeklinde konuştu.
Yabancı turistin yüzde 10’u geliyor
Pamukkale’ye genelde Antalya’dan turistin geldiğini turist sayısının yaklaşık yüzde 10’unu karşılayabildiklerini belirten Karakan, “Bizim bölgemize gelip bir gece konaklayan misafirler genelde Antalya’dan geliyorlar. Bir de Anadolu turları çerçevesinde geliyorlar. Bu iki yapının birleştiği nokta burası. Pamukkale Türkiye’ye gelen turistlerin görmek istedikleri bir yer. Biz turist sayısının yüzde 10’unu karşılayabiliyoruz. Türkiye’ye 31 milyon 500 bin yabancı turist geliyor ama yüzde 10’unu bile net olarak alamıyoruz. Hem eşi benzeri olmayan bir yere sahip olacaksınız hem de böyle olacak. Bunun için altyapıların tamamlanması gerekiyor. Artık ulaşım çok önemli, çünkü insanların vakitleri çok kısıtlı” diye konuştu.