70’in üzerinde ülkeden katılımcının yer alacağı kongreyle ilgili de hazırlıkları yaptıklarını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin,  Pamukkale’nin kongrede Türkiye'nin örnek termal sağlık turizmi destinasyonu olarak sunulmasına karar verildiğini duyurdu. 

7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi, 18-21 Kasım 2015 tarihlerinde İstanbul’da Silence İstanbul Hotel & Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. “Sağlık Turizminde Destinasyon Oluşturulması ve Yönetimi” ana temasıyla düzenlenen kongre, Türkiye’de sağlık turizmi destinasyonlarının oluşturulması ve bu destinasyonların kurumsal bir kimliğe büründürülerek bütüncül pazarlanması konusunda vizyon ve sinerji oluşturmayı hedefliyor. Bu kapsamda jeotermal kaynaklar ve tesisleriyle  termal sağlık turizminde büyük potansiyel barındıran Pamukkale İlçesi, 18-21 Kasım 2015'te İstanbul'da düzenlenecek 7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'nde model olarak sunulacak. Pamukkale, Türkiye'nin örnek termal sağlık turizmi destinasyonu olarak ele alınacak. 

70 ÜLKE PAMUKKALE’Yİ KONUŞACAK

Kongreye, komşu ülkeler yanı sıra, Avrupa, Balkanlar, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Orta Asya, Rusya ve Amerika olmak üzere 70’in üzerindeülkeden katılımcı bekleniyor. Termal Sağlık turizminde uluslararası dev bir katılımla Pamukkale adeta tüm dünyaya açılmış olacak,Pamukkale konuşulacak. 

KONGREYE HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 18-21 Kasım 2015'te İstanbul'da düzenlenecek 7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi ile ilgili olarak önemli bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. 
Başkan Gürlesin başkanlığında yapılan toplantıya, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Türkay Gözlükaya olmak üzere Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Enginer Birdal ve Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi Koordinatörü Ahmet Çolak, Nobel Tıp Merkezi Müdürü Dr. Turgay Sehil katıldı. 
Toplantıda Pamukkale'nin termal sağlık turizmi alanında gerçekleştirdiği çalışmalar ele alındı. 

“PAMUKKALE ÖRNEK OLACAK”

Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Enginer Birdal, kongrenin Türkiye’ninsağlık turizmindeki hedeflerine ulaşmasıiçin 10 yıldan bu yana yürüttükleriçalışmalarnoktasında  önemli bir ayak oluşturduğunu söyledi. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi ile amaçları sıralayan Birdal, “Sektörevizyon katmak, sinerji ve işbirliklerini artırmak, yeni fırsatlar oluşturmak ve Türkiye’ninsağlık turizmindeki hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamakkongrenni ana amaçları. Pamukkale Termal Sağlık Turizmi destinasyonu da Türkiye’nin sağlık turizmindeki hedeflerine ulaşılması yolunda çok önemli bir kilometre taşı. Özellikle Pamukkale, diğer potansiyel destinasyonlara model olacak” dedi. 

“ÖNEMLİ BİR BULUŞMA NOKTASI”

70’in üzerindeülkeden katılımcı beklediklerini belirten Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi Koordinatörü Ahmet Çolak ise, şunları söyledi:"Kongremiz, Türkiye’ninbüyük potansiyelinin sektöre yatırım yapan kuruluşlara yepyeni fırsatlar oluşturması adına önemli bir buluşma noktası olacaktır. Kongrede sağlık turizmi hizmet sunucuları ile hizmet alan temsilcileri B2B formatında buluşturacak; tanıtım- pazarlama faaliyetleri ve iş görüşmelerini kongrenin önemli bir parçası haline getireceğiz. Böylece, sağlık hizmeti sunanları, aracı kuruluşları, yatırımcıları, tedarikçileri, STK temsilcilerini, hükümet temsilcilerini, yerli ve yabancı çok sayıda üstdüzeybürokratıbüyük bir mutlulukla ağırlayacağız."


“TERMAL SAĞLIKTA ÖNEMLİ BİR NOKTADAYIZ”

Zengin jeotermal kaynaklarıyla Pamukkale ve Karahayıt başta olmak üzere Pamukkale İlçesi’nin termal bir turizm cenneti olduğunu aktaran Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale, zengin termal kaynakları ve tesisleriyle dünyaya sağlık dağıtan bir merkez. Pamukkale Belediyesi olarak ta termal sağlık turizmi potansiyelimizi, hem ülkemiz noktasında hem de dünya genelindeanlatmaya ve duyurmaya çalışıyoruz. Dahası termal sağlık turizmi noktasında marka kent olma yolunda önemli adımlar atıyoruz. 18-21 Kasım 2015'te İstanbul'da düzenlenecek 7. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'nde Pamukkale’nin termal kür alanında Türkiye'nin örnek sağlık turizmi destinasyonu olarak ele alınması ilçemiz için çok önemli bir konu. Kongreye de hazırlığımız sürüyor. Kongrede Pamukkalemizi sunumlarımızla, açacağımız ve bölgemizin zenginliklerini tanıtan standımızla yani tüm yönlerimizle çeşitli ülkelerden gelen temsilcilere aktaracağız” dedi.