Denizli’nin büyükşehir olmasıyla birlikte Pamukkale Belediyesi sınırları içerisinde kalan Pamukkale’nin tekrar Denizli’de kalması için Pamukkale Belediyesi uzun uğraşlar verse de bu çaba sonuçsuz kaldı. Yerel seçimler ile birlikte İl Özel İdarenin kapanmasıyla birlikte ihaleyle işletmesi TÜRSAB’a verilen Pamukkale, 1 yıl gibi kısa süre içerisinde Denizli halkından uzaklaştı. 

İHALE İPTAL EDİLDİ

Pamukkale’nin gelirlerinin ve işletmesinin Denizli’de kalması için yeni bir ışık doğdu. Ankara’da yapılan ihalelerin hukuksuz yönünde açılan dava kazanıldı. Danıştay’a açılan hava ile birlikte Danıştay ihalenin hukuksuz olduğuna karar verdi ve 3. İdare Mahkemesi ihaleyi durdurma kararı aldı. Bu karar ile birlikte Pamukkale’nin işletmesinin ve gelirlerinin Denizli’de kalması için Pamukkale Belediye çalışmalara başladı. 

PAMUKKALE DENİZLİ’NİN OLACAK

Pamukkale’nin Denizlililerin olması ve Denizli’de kalması için ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını ve şimdi yeni bir umut doğduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale’nin yeniden Denizli’ye kazandırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na müracaat ettik. Şimdi oradan gelen cevabı bekliyoruz ve bu müracaatta olumlu olacak. Bakanlıkta yetkililer ile görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

ADIMIZ İLE TEZAT BİR DURUMDU

Adı Pamukkale olan bir ilçede Pamukkale’nin işletmesinin başka birinde olmasının yanlış olduğunu belirten Başkan Gürlesin, “Pamukkale’yi Denizli halkından uzaklaştırmamalıyız. Bunun için belediye olarak bizler öğrencilerimizi yetkililerimizi kullanarak Pamukkale’ye götürüyoruz. Adı Pamukkale olan bir ilçede Pamukkale’nin işletmesinin başka birinde olması yanlış” dedi.