Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliğine; Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kaya, Seviye Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çatlık, Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Cenk Saruhan, Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilcisi Tevfik Soyuçok ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

MÜZİK COŞTURDU

Pamukkale Belediyesi, Seviye Okulları ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile birlikte gerçekleştirilen kutlama etkinliğinde ilk olarak Denizli’nin sevilen sanatçılarından Sadi Cesuroğlu, Denizli başta olmak üzere Ege bölgesine ait türküleri seslendirdi. Katılımcılar da coşkuyla sanatçının seslendirdiği türkülere eşlik etti. Sonrasında sahne alan Seviye Okulları Müzik Grubunun sergilediği performans izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. 


GENÇLERİMİZ GELECEĞİMİZ

Tüm gençlerin, vatandaşların 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlayan Başkan Gürlesin, “19 Mayıs, Türk Ulusu için sonsuzluğa uzanan süreçte önemli bir dönüm noktası olmanın çok daha ötesinde anlamlar taşımaktadır. Türk gençliği, ülkemizin aydınlık geleceğinin mimarları, Türkiye'nin yarınlara en iyi şekilde hazırlanabilmesinin güvencesidir. Geleceğimiz, aydınlık yarınlarımız, güvencemiz olan gençlerimizin elinde şekillenecektir. Bizim 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Bu hedeflere bizleri gençlerimiz taşıyacak. Pamukkale Belediyesi olarak bizlerde geleceğimizin güvencesi, teminatı çocuklarımızın, gençlerimizin en iyi şekilde eğitim alarak, tam donanımlı yetişmeleri için seferberlik içindeyiz. Bu nedenle ilçemizde eğitimi önemsiyor, büyük destekler sağlıyoruz. İlçemizde bulunan 128 okulumuzun fiziki ihtiyaçlarının giderilmesinden eğitsel araçlara kadar her daim çocuklarımızın, gençlerimizin yanındayız. Bugünde bu özel günü gerçekleştirdiğimiz programla coşkuyla hep birlikte kutluyoruz. Tüm katılımcılarımıza ve gençlerimize bir kez daha yoğun katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Gençlerimizin bizlere sunduğu halk oyunlarından, müziklere kadar her şey muhteşemdi. Gençlerimize yönelik etkinliklerimize ilçemizde devam edeceğiz” dedi. 


HALK OYUNLARI GECEYE DAMGA VURDU

Gecede Başkan Gürlesin, etkinliğe destek veren, katılan kurumların temsilcilerine teşekkür plaketi verdi. Sonrasında ise 10 halk oyunu ekibinin toplamda 500 dansçının gösterileri geceye damga vurdu. Ege Bölgesinin her köşesinden halk oyunlarının sergilendiği etkinlikte, gruplar performanslarıyla adeta göz doldurdu. İzmir Torbalı Belediyesi, Çengi Gençlik ve Spor Kulübü, Afyon Park Koleji, Denizli Özel Seviye Okulları, Tavşanlı Endüstri Meslek Lisesi, Aydın AYHOT Gençlik ve Spor Kulübü, Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Aydın Lisesi, Burdur Ada Gençlik ve Spor Kulübü ve Ekin Sanat Gençlik ve Spor Kulübü grupları gösterileri izleyenlerce uzun süre alkışlandı.