Kentte yaşayan de ilkokul ve ortaokulda okuyan dezavantajlı 50 kız ve 50 erkek çocuğu “Basketbola Küçük Dev Adımlar” ve “Potanın Şekerleri Parkede” isimli iki projeyle spora yönlendirerek yeni bir hayat sunulacak. Çocuklara sosyal, kültürel ve eğitim anlamında birçok etkinliğin de sunulacağı projenin protokolü Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru ve 6 diğer paydaş tarafından düzenlenen törenle imzalandı. 

Pamukkale Kaymakamlığı ve Pamukkale Belediyesi’nin yürütücülüğünde, Pamukkale İlçesi’nde kısıtlı imkanlara sahip, aile bütünlüğü bozulmuş veya sosyal faaliyetlerden yoksun, yaşıtlarına göre hayatın fırsatlarından yeterince faydalanma imkanı bulamamış çocuklara yönelik 8 kurum ve kuruluşun dev bir birlikteliği ile “Forum Çamlık Basketbola Küçük Dev Adımlar” ve “Hacı Şerif Potanın Şekerleri Parkede” isimli iki sosyal sorumluluk projesi hayata geçiyor. 
Basketbola Küçük Dev Adımlar projesinde 25 ilkokul ve 25 ortaokul öğrencisi olmak üzere 50 erkek, Potanın Şekerleri Parkede projesinde yine 25 ilkokul ve 25 ortaokul öğrencisi olmak üzere 50 kız çocuğa, basketbol ile spora yönlendirilecek ve sosyal ve kültürel anlamda birçok aktivite ve eğitimle adeta yeni bir hayat sunulacak. 

8 KURUM VE KURULUŞ BİRARAYA GELDİ
İki sosyal projenin protokol imza töreni için Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi spor salonunda Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin,  Denizli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Çetin Bozkuş, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Pamukkale Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yahya Karaca, İlçe Halk Eğitim Müdürü Halil Elmas,  Yıldızlar Spor Kulübü Başkanı Bülent Topuz, Forum Çamlık AVM Müdürü Emre Uyar, Hacı Şerif Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Helvacı ve Proje Koordinatörü Zekeriya Çelik katıldı. Ayrıca törende daha önce uygulanan projede yer alan basketbolcu çocuklarda yer aldı. 

“HER YIL 100 ÇOCUĞA ULAŞILACAK”
Pamukkale İlçesi’nde çocuklar için çok önemli iki organizasyonu hayata geçirdiklerini belirten Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, “Biz Pamukkale İlçesi olarak Pamukkale Belediye Başkanımızla, kamu kurumları ve sivil toplum kurumlarıyla bu işe gönül veren toplumun her kesimiyle temas edenlerle birlikte proje sunuyoruz. Dezavantajlı grupta yer alan çocuklarımızla temas kurmak, özellikle Valiliğimiz ve Emniyetimizin desteğiyle bu çocuklarımıza güzel bir hizmet vererek okula da ve spor alanında başarılı olmaları için çeşitli katkılar sunuyoruz.  Bu projelerle 50 kız ve 50 erkek öğrencimizi spor yaptırmak suretiyle, hem öğrencilerimizle hem de aileleriyle temas kurma anlamında her yıl 100 farklı kişiye ulaşarak hayata geçirmiş olduk. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, gerek bu salonunu eksikliklerinin giderilmesi, hem öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması hem de ailelerine çeşitli yardımlar yapılması noktasında belediyenin her türlü imkanıyla yanımızda olacak. Her 2 sponsor ve paydaşlarımız çeşitli destekler verecek. Bu kadar güzel bir proje için çok mutluyum. Çünkü çocuklarımıza son derece fayda sağlayacağına inanıyorum. Projenin hayata geçirilmesinde büyük fedakarlıkta bulunan kurum ve kuruluşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ”
Dezavantajlı çocuklara yönelik böylesi güzel projeler içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu aktaran Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, “Katkı koyan tüm kurumlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sosyal sorumluluk konusunda ne tür bir proje olursa olsun son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Hele hele dezavantajlı grupların spora kazandırılması anlamında olması daha önemli kılıyor. Böylesi bir projede Belediye olarak bu konudaki hassasiyetlerimizi gösterip işin işinde olmak istedik. Bu konuda elimizden gelen tüm desteğimizi hem çocuklarımız hem aileleri için vereceğiz. Bu çocuklarımızın topluma kazandırılması ilaveten de aile için ihtiyaçlarının giderilmesi ve ailedeki parçalanmışlığın ortadan kaldırılması noktasında her türkü katkıyı vereceğiz. Salonların bakımları noktasında yine desteğimizi geçmişte olduğu gibi sürdüreceğiz. Ben de böylesine güzel bir projede yer aldığımızı için büyük bir onur duyuyorum. İnşallah güzel bir proje olacak. Örnek bir proje olacaktır. El birliğiyle, kurumların işbirliğiyle toplumun geldiği noktayı ileriye taşımak için de herkesin çorbada tuzu olacak. Ben emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.  

TÖRENLE İMZALANDI
Basketbola Küçük Dev Adımlar ve Potanın Şekerleri Parkede isimli iki projenin paydaşları, sponsorları ise, dezavantajlı çocuklara yönelik böylesi önemli bir projede yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Konuşmalar sonrası protokol törenle imzalandı.
Tören sonrası protokol üyeleri çocuklarla birlikte basket oynadı.