Pamukkale Belediyesi’nin eğitim konusundaki çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Pamukkale Belediyesi, yapımını üstlendiği Denizli İmam Hatip Ortaokulu Çok Amaçlı Salonu’nun açılışını düzenlenen törenle yaptı.
Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali  Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı ve çok sayıda öğrenci katıldı. Protokol üyeleri salonun açılışını kurdela keserek yaptı. Daha sonra ise törene geçildi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende öğrencilerin okuduğu  şiirler büyük beğeni topladı. Törende ilk olarak konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, göreve geldikten sonra eğitime büyük önem vererek çalışmalar yaptıklarını ifade ederek,  “Eğitim bizim için çok önemli” dedi. 1 yılı aşkın görev yaptıklarının altını çizen Gürlesin, “Biz ilk başta bin 200 öğrenciye burs vermeye başladık. 128 okuldan 5 bin öğrenci, öğretmen ve veli Pamukkale ile buluşuyor. 19 Mayıs’ta 50 otobüsle 2 bin öğrenciyi Ankara’ya götürdük. 16-17 Haziran’da ise 400 kişiyi de Çanakkale’ye götüreceğiz. Ayrıca ilerleyen zamanlarda Bursa, İstanbul ve Konya gezileri de planlıyoruz. Ayrıca ‘Pamukkale Okuyor’ projesi ile 9-10 ve 11. Sınıflarda okuyan 5 bin öğrenciye hızlı okuma kursu veriyoruz. Öte yandan eğitim yılı sonunda sportif ve sosyal projelerde başarılı olan öğrencilerimize  yıl sonunda şölenle ödüllendirmek istiyoruz” diye konuştu. Denizli İmam Hatip Ortaokulu’na 375 koltuk kapasiteli çok amaçlı salon yaptıklarının altının altını çizen Gürlesin, açıklamalarına şöyle devam etti; “Biz daha önce Ressam İbrahim Çallı ve Irlıganlı’daki okullara böyle çok amaçlı salon yaptık.  Kısa zaman sonra ise Hulusi Kulaklı Ortaokulu’na da bu salondan kazandıracağız. Biz eğitimde kalitenin artması için gereken her türlü desteği vermeye hazırız.  Bu salonlar sadece okullara değil bölgedeki vatandaşlarımızın da hizmetinde olacak.  Hedefimiz gençlerimize de hizmet etmek ve onları geleceğe hazırlamakta pay sahibi olmak. Bu eser hayırlı uğurlu olsun”.




“EĞİTİM İÇİN ÇALIŞILIYOR”

Daha sonra kürsüye çıkan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci hem büyükşehir belediyesinin hem de Pamukkale Belediyesi’nin eğitime destekler verdiğini ifade ederek, “Okulların kapanmasına kısa bir süre kala böyle önemli bir tesisin açılmasına çok önemli. Bu salon için Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ediyorum.  Böyle salonlar herkesin hayali. Bu hayalin gerçekleşmesi beni de mutlu etti. Bir çok konuda güzel gelişmeler yaşıyoruz.  Büyükşehir belediyesi okullara spor salonu yapıyor. Pamukkale Belediyesi’nin de verdiği destek çok önemli.  Ben tüm öğrencilere başarılar diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından

Sağlık Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde 5. , 6. ve 7. sınıflarda spor ve fiziki etkinlik dersini açan ve/veya “bisiklet modülü” dersini uygulayan okullara protokolle bisiklet desteği sağlandı. Bu kapsamda 170 öğrenciye bisiklet hediye edildi. Daha sonra ise Denizli İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrencilerin teknoloji dersi kapsamında yaptıkları tasarımların yer aldığı eserler düzenlenen sergiyle beğeniye sunuldu.  Bu serginin açılışını da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte tüm protokol üyeleri birlikte yaptı.