Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çevre konusunda duyarlı bir belediye olduklarını ifade ederek, “Pamukkale Belediyesi olarak çevre ile ilgili bir çok çalışmamız var. İlçenin her noktasında çevre ile ilgili bir çok çalışmamız var. Bu çalışmalarımız devam edecek” dedi.

“HALKIMIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Yeni hazırlanan kutuları inceleyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, çevre ile ilgili çalışmaların devam edeceğini belirtti. Pamukkale Belediyesi olarak 5 farkı konuda hazırlık yaptıklarını açıklayan Gürlesin, “Halkımız bizim için değerli. Bu nedenle onların dilek ve şikayetlerine de önem veriyoruz. Bu nedenle ilçe sınırları içinde yerleştirilmek üzere 10 adet dilek ve şikayet kutusu hazırladık. Halkımız bize buradan da ulaşarak varsa şikayetlerini ya da yapılmasını istediklerini bize iletebilirler” dedi.

BAYAT EKMEK KUTUSU DA YAPILDI

Pamukkale Belediyesi olarak ekmek israfını önleme konusunda da çalışmalara imza attıklarının altını çizen Gürlesin, “Yine ilçe sınırlarımız içinde yerleştirilmek üzere 140 adet bayat ekmek kutusu hazırladık. Bu sayede ekmeklerin çöpe gitmesini engelleyeceğiz. Burada toplanan bayat ekmekleri hayvan barınaklarına göndererek ekmeklerin israf olmasını engellemeyi planlıyoruz. Bu konuda halkımızdan duyarlı davranmalarını ve bu bayat ekmek kutularını kullanmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.

“ÇEVRE İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Pamukkale Belediyesi sınırları içinde daha önce bir çok noktaya yerleştirilen dörtlü atık kutularına 45 adet daha ekleme yapıldığını açıklayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Aynı kutuda cam, kağıt, metal ve plastik ayrımı yapılan kutularımız hizmete giriyor. Buna yeni ilaveler yapılacak. Ayrıca çöp kutularımızı da yeniden dizayn ettik. Özellikle okullarda, ibadethanelerde ve sokaklarda yeni çöp kutularını kullanacağız. Bu konuda ise 700 adet yeni çöp kutusu hazırlandı. Ayrıca daha önce 400 adet olarak kullanıma sunulan çöp konteynırlarına bin adet daha eklendi. Pamukkale Belediyesi olarak çevre konusunda duyarlılığımız artırarak devam ettireceğiz” dedi.