ERZURUM (CİHAN)- Dünya Matematik Olimpiyatları'nda ikinci olan Özel Aziziye Lisesi öğrencisi Yunus Emre Demirci'yi kabul eden Palandöken Kaykamı Şenol Esmer, başarılı öğrenciyi para ile ödüllendirdi.
Hollanda'da geçen ay düzenlenen Dünya Matematik Olimpiyatları'nda Dünya 2'ncisi olarak gümüş madalya kazanan Yunus Emre Demirci, Okul Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bastem ve Okul Müdürü Mustafa Gürhan ile birlikte Palandöken Kaymakamı Esmer'i ziyaret etti. Kaymakam Şenol Esmer, Erzurum şartlarında yetişen bir öğrencinin dünya çapında başarıya imza atmasının büyük bir gurur vesilesi olduğunu söyledi. Esmer, Yunus Emre Demirci'nin lise birden bu yana elde ettiği başarılarını yakından takip ettiğini dile getirdi. Yunus Emre'den dünya birinciliği beklediklerini de sözlerine ekleyen Şenol Esmer, "Benim ilçemden bir öğrencinin çıkıp dünya çapında derece elde etmesi, büyük bir başarıya imza atması gurur nedeni. Yunus Emre'den artık dünya çapında bilimsel başarılara imza atmasını bekliyoruz. Önceden Yunus Emre'ye kendisinden dünya çapında başarı beklediğimizi söylemiştim. Sağ olsun yüzümüzü kara çıkartmadı." dedi.
Kaymakam Esmer daha sonra Demirci'yi başarısından dolayı zarf içerisinde bir miktar para ile ödüllendirdi. Okul Müdürü Mustafa Gürhan ise Yunus Emre Demirci gibi dünya çapında başarılara imza atacak öğrenciler yetiştirdiklerini dile getirerek, "Eğitim kalitemizle nice Yunus Emre'ler çıkartacağız. Erzurumlu öğrenciler artık dünya çapında başarıla imza atacak kapasiteye sahip oluyor." diye konuştu.
    Demirci ise üniversite eğitimini Amerika'da bilgisayar mühendisiliği üzerine devam ettirmek istediğini kaydetti. CİHAN