Denizli’de faaliyet gösteren PAKDOS’a bağlı 36 kişi, Honaz Dağı’nda yürüyüş düzenledi. Honaz’ın Hisar Mahallesi muhtarı Saim İncekara rehberliğinde yürüyüşe başlayan PAKDOS üyeleri, ilk olarak tarihi 4.Murat Cami’ne gittiler. Burada cami ile ilgili bilgi alan ve bölgeyi inceleyen PAKDOS üyeleri daha sonra yürüyüşe devam etti.

Havanın da elverişli olması sebebiyle zaman zaman çam ormanlarının arasında yürüyen üyelere Saim İncekara tarafından çeşitli bilgiler verildi. Yol boyunca çeşmeler ve kayalıklarda mola vererek sık sık fotoğraf çekilen PAKDOS üyeleri son olarak şelaleye gittiler. Dağın iç kısımlarında kalan ve özellikle kış aylarında suyun çok aktığı şelale önünde Türk Bayrağıyla fotoğraf çekilen PAKDOS üyeleri daha sonra patika yollardan ilçe merkezine ulaştı.

Hisar Mahallesi Muhtarı Saim İncekara tarafından hazırlatılan Muhacir Böreği’ni yiyen PAKDOS üyelerine teşekkür eden İncekara, ‘’Honaz’ın ve dağlarının güzelliklerini size göstermek bizi çok mutlu etti. Honaz Dağı ve eteklerinde bizim bile bilmediğimiz kimbilir ne güzellikle saklı. Biz elimizden geldiğince sizlere anlatmak ve gösterdik. Bu tür dağ yürüyüşlerine merakı olan herkesi bekleriz’’dedi.