Özkan’ın konuşmalarından satır başları şöyleydi:

KİMSEDEN İCAZET ALACAK DEĞİLİZ

Kuzey Irak’taki terör yuvalarını zaten her fırsatta yokluyorduk. Çok yakında çok daha güçlü şekilde oraları da teröristlerin başına yıkacağız. Artık kimsenin Türkiye’yi terör örgütleri vasıtasıyla tehdit ve tedip etmesine kimse kusura bakmasın izin vermeyeceğiz. Bunu herkes bilmelidir. Şayet bir ülkenin yönetimi kendi topraklarını ülkemizi tehdit eden teröristlerden arındıramıyorsa, bize yapılan saldırılara seyirci kalıyorsa, bizlerde kimseden icazet alacak değiliz. Hele hele binlerce kilometre öteden gelip buralara yerleşenlerin böyle bir hakkı hiç yoktur. Herke kendince hesap yapıyorsa, Türkiye’de kendi güvenliği için gerekli hesabı yapacaktır.

ONLAR TEMİZLEMEZSE BİZ TEMİZLEYECEĞİZ

Bizim önceliğimiz elbette kendi topraklarımızdır, kendi güvenliğimizdir. Bununla beraber onunla birlikte kendi bölgemizdir, bu bölgedeki kardeşlerimizin huzurudur. Çünkü bu huzur ister istemez bizlere de yansıyor. Afrin temizlenmeden önce oradan topraklarımıza yapılan saldırıları hepimiz görüyorduk. Şimdi de buradan söylüyorum: Şimdi de yapmakta olduğumuz operasyonlar Afin operasyonunun aynısıdır, Afrin’i teröristlerden temizledik. Münbiç’i de diplomatik yollarla halletme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Kandil Dağı’na doğru ilerleyişimiz de devam ediyor. Mahmur ve Sincar için de aynı şey geçerli. O teröristler temizlenene kadar, güvenliğimiz tamamen sağlanana kadar durmayacağız. Fırat’ın doğusunu da Kuzey Irak sınırımıza kadar aynı şekilde teröristlerden temizleyeceğiz. Hedefler topraklar değil, hedef tamamen teröristlerden bölgeyi arındırmaktır.

KİMSEDEN BİR BEKLENTİMİZ YOKTUR

Türk milleti tarihinin hiçbir döneminde kimseden beklenti içinde olmamıştır. Her ne yaptıysa kendi yüreğinin, birikiminin gücü, milletinin dirayeti ile yapmıştır. Bugün de aynı yöntemi izliyoruz. Hiç şüphesiz hala çok eksiğimiz de var. İnşallah 2023 hedeflerimizi hayata geçirerek her bakımdan yepyeni bir döneme gireceğiz. Bunun için çok çalışacağız, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte tek bir gönülde, Türkiye olacağız. Düşmana korku, dosta ve mazluma destek olacağız. 

DOSTLARIMIZ BİZE DESTEK OLMALI

Dış politikamızda esas aldığımız mesele dostlarımızın sayısını çoğaltmak, düşmanlarımızın sayısının azaltmaktır. Ama bir şartla, dostlarımızın dostluğunu görmemiz lazım ki onlarla birlikte yol yürüyebilelim. Suriye’de olup bitenler bize aynı zamanda dostlarımızın samimiyetini, düşmanlarımızın da gücünü gösteriyor. Hamdolsun her iki konuda da yeteri kadar fikir sahibi olduk. Daha önemlisi, kendi göbeğimizi kendimiz kesmeyi başarabildiğimizden beri kimseye ihtiyacımız olmadığını da gördük. Milli ve yerli savunmamızla düşmanlarımızı alt edecek gücümüz ve potansiyelimiz vardır. Bunu Afrinde ve Fırat Kalkanında dost da düşmanda görmüş oldu. Kimse Türk Milletinin gücünü ve kararlılığını küçümsemesin. Ve kimse bizim sabrımızı denemeye kalkmasın.  Bugün Türkiye milletiyle tek yumruk olarak, geleceğine dünden daha güvenle bakabilmektedir. İnşallah yarın çok daha iyi bir yerde olacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.