Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, firmalara, hijyen eğitimi belgesi almaları konusunda uyarılarda bulundu. 
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, firmaları hijyen eğitimi belgeleri almaları konusunda bilgilendirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Özer, "Bu yönetmeliğe göre gerçekleştirilecek denetimler sırasında, işyerinde doğrudan hizmetin içinde olan çalışanların hijyen eğitimi belgelerinin bulunup bulunmadığı sorgulanacaktır. Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’nin geçici 1'inci maddesinde belirtilen 5 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanlarına hijyen eğitim belgesi aldırmayıp, bu tarihten sonra belge almayan kişileri çalıştıran işyerleri hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282.maddesine göre işlem yapılacaktır. Fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, eğitim almamış her bir çalışan ayrı ayrı aykırılıklar olarak değerlendirilecek olup, kişi başı 250-1000 lira arasında cezai müeyyide uygulanması öngörülmektedir” dedi.
Özer sözlerini şöyle sürdürdü: 
"Gıda üretim ve perakende işyerleri. İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri. Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför ve dövme yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler. Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerlerde ‘ana dağıtım merkezleri, hazır yemek hizmeti, işyeri ve kurum yemekhaneleri, restoranlar ve diğer benzeri gıda hizmetlerinin sunulduğu yerler, dükkanlar, toptan satış yerleri, süpermarket dağıtım merkezleri dahil olmak üzere son tüketiciye satış ve dağıtım noktasında gıdanın işlenmesi, muameleye tabi tutulması veya depolanması ve benzeri hizmetlerin verildiği işyerlerinde doğrudan hizmetin içinde olan çalışanlar, bizzat çalışmaları durumunda işyeri sahipleri ve işletenler."
Yönetmelik kapsamında olan işyeri sahiplerinin ve işletenlerinin mağdur olmamaları için ilgili mevzuat hükümlerinin yerine getirilmesinin büyük önem taşıdığını söyleyen Özer, "İlgililerin, 5 Temmuz 2014 tarihine kadar Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı halk eğitim merkezlerinden, mesleki eğitim merkezlerinden, turizm eğitim merkezlerinden ve olgunlaşma enstitülerinden hijyen eğitimlerini almaları gerekmektedir. Eğitim sonunda kurs bitirme belgesi verilecek olup, belge, kişi aynı iş kolunda hizmet verdiği sürece geçerli kabul edilecektir" şeklinde konuştu.