MERSİN (CİHAN)- Mersin'in Mut ilçesinde Özel Yıldırımhan Mutlu İlköğretim Okulu, Afrika kıtasının doğusunda yaşanan kuraklığın yol açtığı, kıtlık, açlık ve susuzluk nedeniyle Somali’ye yardım kampanyası başlattı. Öğrenciler kampanya çerçevesinde toplanan 3 bin TL’lik çeki, Kimse Yok Mu Derneğinin banka hesap numarasına yatırdılar.
Özel Yıldırımhan Mutlu İlköğretim Okulu Müdürü Musa Doktoroğlu, “Kalplerin yumuşayıp merhamet duygularının kabardığı bu günlerde sıkıntıda olan kardeşlerimizin sıkıntılarını paylaşmanın huzuruyla kalplerimiz dolmakla birlikte daha fazla bir şeyler yapamamanın ıstırabını da içimizde hissetmekteyiz. " dedi.
Tüm ülkede yardım kampanyası başlatıldığını vurgulayan Doktoroğlu, "Başlatılan bu kampanya doğrultusunda biz de kampanya yaptık. Öğrenci velilerine mesaj atarak ve onları telefonla arayarak Somali’ye yardım kampanyasına davet ettik. Elden geldiği kadarıyla kampanyamıza destek olan öğretmen, öğrenci ve velilerimize sonsuz teşekkür ederim. Cenab-ı Allahtan bu ve benzeri afetlerden memleketimizi, milletimizi ve tüm dünya insanlarını korumasını dilerim.” diye konuştu. CİHAN