Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin, Denizli Büyükşehir Belediye (DBB) Spor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımına, oyun için özel yapılmış tekerlekli sandalye hediye etti.
DBB Spor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncuları, Engelliler Sorumlusu Turgay Besim, Takım Hocası Erol Kayhan ve Takım Kaptanı Murat Soncul liderliğinde engelli tekerlekli sandalyeleriyle Başkan Gürlesin’i makamında ziyaret etti.
Engelliler Sorumlusu Turgay Besim, Başkan Gürlesin’in tekerlekli oyun sandalyesini alarak takımı sevindirdiğini belirtti. Başkan Gürlesin’e takım olarak teşekkürlerini ifade eden Besim, ‘Daha önce Başkanımızla bir araya gelmiştik. Bizlere ihtiyaçlarımızı sormuştu. O zaman henüz belediye başkanı değildi. Seçilmesi durumunda engelli basketbolu sporcularına destek sözü vermişti. Şimdi ise bu sözünü tutarak özel yapım basketbol tekerlekli oyun sandalyesini aldı. Takım yönetimi ve oyuncularımız adına çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Başkan Gürlesin de yaklaşık 15 ay önceki tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncularıyla bir araya geldiğini hatırlatarak, şöyle dedi:
‘Bu özel günün benim için çok farklı bir anlamı daha var. Seçim öncesi kendilerini ziyaret ettiğimde bir söz vermiştim. Seçilirsem engelli oyuncularımız için özel yapılmış tekerlekli oyun sandalyesi yaptıracağım demiştim. Şuan bu sözümü yerine getirmenin onurunu yaşıyorum. İşitme, görme, bedensel yada zihinsel engelli gibi tüm engellilerimizin biz de farklı bir yeri vardır. Onlara belediye olarak pozitif ayrımcılık yapacağımızı her fırsatta söylüyorum. Bunlara bir de engelli kardeşlerimizin spor yapmaları gibi bir durum söz konusu eklenince, bizler de üzerimize düşenden daha fazlasını yapmak istiyoruz. Engelli kardeşlerimize fırsat verildiğinde neleri başarabildiklerini hep beraber görüyoruz. İnanıyorum ki takımımız da büyük başarılara imza atacaktır. Pamukkale İlçesi sınırları içerisinde yaşamanın bir ayrıcalık olacağını söylemiştim. Bir yıl gibi kısa sürede gerek engelli vatandaşlarımıza yönelik uygulamalarımız ve gerekse diğer projelerimizle nereden nereye geldiğimiz ortadadır. Gelecek yıl ise bu yıldan çok daha güzel olacak. 4 yıl sonra ise çok daha güzel, tüm engellerin kaldırıldığı bir ilçede yaşıyor olacağız. Bundan dolayı tüm çalışmalarımızda emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 
TAKIM FORMALARI DA BAŞKAN GÜRLESİN’DEN-

Başkan Gürlesin, engelli basketbol takımının başarıları için sadece tekerlekli oyun sandalyesiyle desteğin sınırlı kalmadığını ifade ederek, ‘Engelli basketbolu için ne tür malzeme kullanılıyorsa biz takımımızın bu malzemelerini de alacağız. Desteğimiz tekerlekli oyun sandalyesiyle sınırlı değil. Ayrıca forma gibi ihtiyaçları da karşılayacağız. Amacımız engelli kardeşlerimize spor yapma imkanı sunmaktır. Bunun için elimizden gelen tüm desteği vereceğiz’ dedi.