İSTANBUL (CİHAN)- Yurt dışında yaşayan vatandaşlar oy vermek için gruplar halinde Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Norveç’in başkenti Oslo’dan, yaklaşık 3 bin 250 kilometre mesafeden, gelen 16 Türk vatandaşı oylarını kullandı.
    Türkiye'ye uçakla gelen Türk vatandaşları, seçimde demokratik haklarını kullanmak için oylarını kullanıyor.
    Demokratik haklarını kullanmak için çalıştıkları ülkelerden gelen Türk pasaportlu vatandaşlardan 16’sı da Norveç’ten saat 20.50’de geldi.
    Oylarını kullandıktan sonra demokratik haklarını kullandıkları için çok mutlu olduğunu söyleyen Oslo Samanyolu Televizyonu Temsilcisi Ömer Fevzi İpek, 12 Eylül’de yapılan referandumda da Türkiye’ye gelip oy kullandığını belirtti.
    Yaklaşık 3 saat 45 dakikalık mesafeden geldiğini ifade eden İpek, "Sadece oy vermek için geldim. Salı günü Oslo’ya geri döneceğiz." diye konuştu.
    Bir dahaki seçimlerde oyunu Oslo’da kullanmak istediğini dile getiren İpek, "Yıllardır Almanya Frankfurt’ta yaşadım. Alman makamları kendi vatandaşlarının başka ülkelerde oy kullanmasına izin veriyor. Uzakdoğu Asya ülkelerinde olan seçimlerde bile bu ülkelerin vatandaşları Almanya’da oy kullandılar. Birçok ülke bize göre küçük olmasına rağmen, bu meseleyi aşmışlar. Onlar vatandaşlarına bu çileyi çektirmedi. Maalesef YSK bu çileyi bize çektirdi." ifadelerini kullandı.
    "Vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için buradayız." diyen market işletmecisi Ebubekir Keser de, "İnşallah vatanımız için hayırlı olur. Tam işlerin yoğun olduğu bir dönemde geldik. İnsanımızın geleceği söz konusu. Umarım yapılanlara değer." şeklinde konuştu.

    "ÜLKEMİZ GÜÇLÜ OLURSA BİZ DE GÜÇLÜ OLURUZ"
    28 Şubat sürecinde post modern darbeyi yaşadığı için demokrasinin önemini çok iyi bildiğini dile getiren Norveç’in önde gelen dergilerinde editör olarak çalışan Ramazan Ay, "Biz oy kullanmak için çok uzaklardan geldik. Umuyorum ki burada yaşayanlara örnek olur ve vatandaşlarımız oy kullanmaya gider. Ülkemiz güçlü olursa biz de orada güçlü oluruz." dedi. CİHAN