Denizli Belediyesi tarafından 2009 yılında açıklanan 77 dev proje arasında yer alan yeni terminal binasının 2013 yılı sonunda hizmete açılacağı öğrenildi.
Ege bölgesinin en büyük otogar terminalinde yüzde 80’lik bölümün tamamlandığı, 12 teknik personel ve 200’e yakın işçinin çalıştığı yeni otogar terminal binasının yıl sonunda hizmete sunulacağını belirten Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, terminalin 32 bin metrekare alanda inşa edildiğini kaydetti. Başkan Zolan, "İnşaat alanı 110 bin metrekare. Komplekste çeşitli amaçlarda kullanılmak üzere 16 katlı bir de iş merkezi bulunuyor. İş merkezi 12 bin 500 metrekare alana inşa ediliyor.Otopark alanı 800 araç kapasiteli olarak planlandı. Birinci bodrum katta gelen ve giden yolcu otobüsleri peronları, yazıhaneler ve işyerleri yer alacak. İnşaat için 16 metre kazı yapıldı. Otogarın üst kısmı olan zemin bölgesi ise yeşil alan düzenlenecek" dedi.
Otogar terminali ile tren garının iç içe olacağını belirten Başkan Zolan, "Gelişmiş tüm ülkelerde her yer demir yolları ağları ile örülmüştür. Garlar ise kent merkezilerinde bulunur. Denizli Belediyesi Şehirlerarası Otogar Terminali de, gar ile iç içe olacak şekilde inşa edilecek. Gelecek on yıllarda ülkemizin ve Denizli’nin demir ağlarla örülmesi durumunda söz konusu otogar, demir yolu garı olarak da kullanılabilecek" dedi.