Manisa Otisitik Bireyler ve Engelsiz Aileleri Derneği’nin 15 otistik engelli gence yönelik verdiği kursta üretilen eserler “İlmek İlmek Atatürk'ü İşliyoruz” adı altında Manisalıların beğenisine sunulacak.
Manisa Otisitik Bireyler ve Engelsiz Aileleri Derneği başkanı Mahperi Serpi Dede konu ile ilgili yaptığı açıklamada,"Dekoratif ev tasarımları" modülü kapsamında 3 ay süren kursa katılan 15 otistik engelli gencin eğitiminde ortaya çıkan psikosanat terapi ürünleri için sergi düzenleyeceklerini dile getirdi.
Serpil Dede Manisa'da dernek üyesi 15 otistik engelli gence atölye ve kendi evlerinde derneğin sanat komisyonu üyesi Fatma Bozoğul ile birlikte 3 aydan bu yana kurs verdiklerini hatırlatarak, kurs boyunca nakış işleme ile ortaya çıkan eserlerin "İlmek İlmek Atatürk'ü işliyoruz" adı altında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikte sergileneceğini ifade etti.
Manisa Belediyesi’nin katkılarıyla serginin düzenleneceğini belirten Dede, "Derneğimiz 2011 yılında kuruldu ve 70 kayıtlı üyesi bulunmaktadır. Dernek olarak otizmden etkilenen bireylere, engelsiz dediğimiz kesime ve ailelere yönelik faaliyetler düzenliyoruz. Düzenlediğimiz "Dekoratif ev tasarımları" modülü ile otistik gençlerimizi meslek sahibi yapmak ve isitihdamlarına katkı sağlamaktır. Otistik gençlerimiz için evlerinde de para kazanabilecekleri sistemi kurmaya çalışıyoruz" dedi.