İZMİR (CİHAN)- İzmir’in Gaziemir ilçesinde yapılan, 7 milyon liraya mal olacak Yeni Cami Sosyal ve Kültürel Tesisi, Osmanlı mimarisiyle çelik konstrüksiyonu birleştirecek ve özel bir sistemle 24 saat aydınlatılacak. Yararına Kırkpınar başpehlivanlarından Ahmet Taşçı başta olmak üzere 16 başpehlivanın katılımıyla yağlı güreş müsabakaları düzenlenerek başlanan 4 bin kişilik külliyeyede fitnes salonu da olacak.
Cami hakkında bilgi veren Gaziemir İlçe Müftüsü Mustafa Temel, ramazanda bir bölümünde ibadete başlandığını söyledi. Şu ana kadar harcanan miktarın 3 milyon lirayı geçtiğini kaydeden Müftü Temel, 500 kişilik konferans salonu, asansör, hanım,lara özel yerler ve sekiz okuma odası olacağını açıkladı. El sanatlarının kullanılacağı caminin özel bir mimariye sahip olduğunu aktaran Temel, ”Bütün müştemilatıyla halkımıza güzel hizmet verebilmek için dört mimarla çalışılıyoruz. Osmanlı külliye mimarisi örnek alınarak, modern bir ibadet alanı inşa edilmesi amaçlandı. Kadir Gecesi'nde özel bir program yapacağız, hayırseverlerimizi de bekliyoruz.” dedi.

GAZİEMİR YENİ CAMİ VE SOSYAL KÜLTÜREL TESİSLERİ
Caminin hizmet binasında, yaşlı ve engelliler de düşünülmüş. Bu amaçla binaya giriş çıkış altyapısı ve üst katlara çıkış için iki asansör planlanmış. Bina, bin 833 metrekare alan üzerine radye temel olarak oturtulacak. Taşıyıcı sistemi, betonarme ve çelik konstürüksiyon olarak teşkil edilmiş. Osmanlı külliye mimarisi örnek alınarak. modern bir ibadet alanı inşa edilecek. Halkın, namaz vakitleri haricinde de ilgisini çekerek camiyi ziyaret etmesi sağlanacak.
Külliyenin tamamı 5 bin 70 metrekare alana oturacak. Caminin bodrum katıdan itibaren kapalı otopark, zeminde kadın ve çocuk eğitim merkezi, müftülük hizmet binası, lojman, yayın satış merkezi, cami ve mahfilleri, Kur’ân kursu, eğitim merkezleri, lojman, hizmet binası, kütüphane ve bilgisayar odası, erkek ve kadınlara yönelik oturma salonları, ibadet alanı, konferans salonu, Açık teras toplantı bölümü, vakıf Şubesi, misafirhane, aile irşat ve rehberlik odası bölümleri bulunuyor. CİHAN