OSMANİYE (CİHAN)- Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrası tedavi gördüğü Osmaniye Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen bir gencin organları 3 hastaya hayat verdi.
Bahçe ilçesine bağlı Yukarı Kardele Köyü'nde oturan Hasan Keleş (16) motosikleti ile bir otomobille çarpışması sonucu trafik kazası geçirdi. Kaza sonrasında ağır yaralanan genç Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki müdahalenin ardından yoğun bakım ünitesine alınan Hasan Keleş'in 22 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Hayatını kaybeden gencin ailesi örnek bir karar alarak çocuklarının bütün organlarını bağışladı. Bunun üzerine hastane yetkilileri harekete geçerek Adana Koordinasyon Merkezi'ne başvurdu. Yapılan başarılı operasyon sonucunda Hasan Keleş'in 2 böbreği Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'ne, Karaciğeri ise Ankara Medicana Hastanesi'nde nakil bekleyen hastalara sevk edilmek üzere alındı.
Başarılı ameliyat sonrasında bir açıklama yapan Osmaniye Devlet Hastanesi'nde görevli Göğüs Hastalıkları Uzmanı Eylem Acartürk, "Hastanemizde tedavi gördüğü sırada beyin ölümü gerçekleşen Hasan Keleş'in ailesinin organ nakli için rızası alındı. Ardından ise Adana'daki Koordinasyon Merkezine haber vererek gerekli prosedürleri başlattık. Daha sonra gerekli ekipler geldi ve 2 böbrek ve 1 karaciğeri Gaziantep ve Ankara'daki alıcılara gönderdik." diye konuştu.
Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi doktorlarından Doç. Dr. Necmettin Güvence ise "İki böbreği de biz aldık. Bizim organ nakli bekleyen 700 hastamız var. Aldığımız bu böbrekleri de uygun hastalara nakledeceğiz. Bu zamanla yapılan bir yarıştır. 72 saatte nakletmek mümkün ama bunun ideali ilk 20 saatte nakli gerçekleştirmektir. Ne kadar hızlı nakledilirse o kadar çabuk sonuç alınıyor." dedi.
İnşaat işçisi acılı baba Ramazan Keleş (47) ise acılarının büyük olduğunu fakat oğlunun organlarının başkalarına şifa verecek olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Hasan Keleş'in asker olan ağabeyi Hüseyin Keleş ise " Bizim acımız büyük ama karşı taraftakiler kurtulsun." dedi.


CİHAN