OSMANİYE (CİHAN)- Osmaniye Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşaviriler Odası Başkanı Mustafa Fettahlıoğlu il genelinde torba yasası kapsamında 29 bin 341 borç dosyasında 79 milyon 146 bin 775 TL.’lik yapılandırma gerçekleştirildiğini söyledi.
Fettahlıoğlu, yasa kapsamında borçlarını yapılandıran ve matrah artırımında bulunan mükellefler ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Osmaniye’de toplam borçlu mükellef sayısının yüksek oranda yapılandırmaya gittiğini kaydeden Fettahlıoğlu, “29 bin 341 borç dosyasından yapılandırılan borçların toplam tutarı 79 milyon 146 bin 775 TL. olarak gerçekleşmiştir. Diğer yandan ilimiz bazında 505 gelir vergisi mükellefi ile 393 kurumlar vergisi mükellefi toplam 6 milyon 892 bin TL’lik yapılandırma gerçekleştirmiştir. Kurumlar vergisi matrah artırımı ise 3 milyon 12 bin 985 TL olarak gerçekleşmiş ve matrah artırımı talep eden 73 mükellef de 7 milyon 973 bin 29 TL stok artırımı yapılandırması yaptırmıştır. Bu alandaki toplam tahakkuk rakamlarımız 18 milyon 103 bin 967 TL’dir. Matrah artırımı ve borç yapılandırması ile ilgili toplam rakam ise 97 milyon 250 bin 742 TL olarak gerçekleşmiştir.” dedi.
Yapılandırmanın ilk ödemeleri konusunda Osmaniyelilerin büyük bir ilgi gösterdiğine dikkat çeken Mustafa Fettahlıoğlu bundan sonraki taksitlerin de düzenli bir şekilde ödenmesi konusunda da aynı hassasiyetin gösterileceğine inandıklarını kaydetti.
Yasanın mükellefler nezdinde ilgi görmesi ve faydalanmanın üst seviyede olması için meslektaşlarının olağanüstü bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirten Oda Başkanı Fettahlıoğlu, “Mali Müşavir meslektaşlarımız mükellefleri ile sıkı bir diyalog kurarak bu yasadan faydalanmaları için olağanüstü bir gayret göstermişlerdir. Bu şekilde yaptıkları çalışmalarla devletle mükellef arasındaki olan gelen köprü olma görevini bir kez daha ziyadesiyle yerine getirmişlerdir. Biz Osmaniye odası olarak Mali Müşavir meslektaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, mükelleflerimizin bundan sonraki taksitlerini aksatmadan ödemeleri konusunda temennimizi bir kez daha yeniliyoruz.” dedi. CİHAN