TSK içerisinde yapılanan FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği hain darbe girişimine karşı 27 gün süren demokrasi nöbeti muhteşem bir finalle taçlandı. İhanet çetesi FETÖ yanlılarına karşı tutulan demokrasi nöbeti boyunca Denizli merkez ile birlikte birçok ilçede meydanları dolduran vatandaşlarla beraber olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın’da Efeler Atatürk Kent Meydanı’nda, İzmir’de ise Konak Meydanı’nda bulunarak darbeyi lanetledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimine karşı Türk milletini meydanlara davet etmesinin ardından 15 Mayıs 1919’da Milli Mücadele ateşini yakan Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin taşıdığı sancakla Denizlilileri tek ses, tek yürek olmaya çağıran Başkan Zolan, tarihin tekerrür ettiğini anlatarak, bu çağrıya kulak veren kahraman Denizli halkına teşekkür etti.


Denizli vatanına ve bayrağına sahip çıktı

Denizlililerin darbe kalkışmasının gerçekleştiği ilk andan itibaren 15 Temmuz  Şehitler Meydanı’na çıkarak demokrasisine ve seçilmişlerine sahip çıktığını kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Türkiye’yi ele geçireceğini düşünen eli kanlı bu vatan hainleri binlerce yıldır ülkesini canı pahasına koruyan aziz milletimizi hesaba katmadı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizlimiz de bu hainliğe karşı dimdik ayakta durdu. Geçmişte olduğu gibi Denizli’nin kahraman evlatları vatanına, bayrağına sahip çıktı. Denizli yine dimdik ayakta yine devletinin yanında, milletinin adamlarının yanında yer aldı.” 


“Milletimizle gurur duyuyoruz”

Denizli’den Ankara’ya gidecek yüzlerce komandonun engellediğini hatırlatan Başkan Zolan, Denizli’de darbe kalkışmasına karşı verilen mücadele ile ihanet çetesinin planlarının bozulduğunu ifade ederek, “Denizlimizle, hemşehrilerimizle, milletimizle gurur duyuyoruz. Hainlere direnen, bu uğurda canlarını veren şehitlerimize de milletçe minnettarız. Şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. O kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Darbe girişimi karşısında direnen, aziz hemşehrilerime, milletimize, kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK'nın şerefli mensuplarına şükranlarımı sunuyor, tüm kalbimle teşekkür ediyorum” dedi.