HABERDENİZLİ.COM

Denizli basınının basın bayramını kutlayan Öselmiş, yaptığı yazılı açıklamada: "24 Temmuz Basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 111. yıl dönümü demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının ve basın çalışanlarının önemli günlerinden biridir. Kamuoyunun bilgilendirilmesi, halkın haber alma özgürlüğünün sağlanması, farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan sağlayan basın, toplumsal sorunları dile getirerek çok önemli bir görevi yerine getirilmektedir. Şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığıdır. Halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları, toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev sayarak demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır." 

Basın özgürlüğünü, ifade ve düşünce özgürlüğünün en önemli biçimi olduğunu sözlerine ekleyen Öselmiş, "Demokrasinin temel taşlarından olan 'Basın Özgürlüğü', şeffaf yönetim ilkesinin de yapı taşlarındandır. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması, kamuoyu oluşturulması ve ülkenin içinden geçtiği kritik süreçlerde birçok önemli görev ve sorumlulukları da üstlenmektedir. 
Nitekim tarihimizin en kanlı darbe girişimi olan 15 Temmuz’da basın mensupları, basın kuruluşları üzerine düşeni fazlasıyla yapmış; her türlü zorbalığa, tehdit ve üzerlerine doğrultulan silahlara rağmen ilkeli duruşundan asla taviz vermemiş, o gece yaşanan alçakça kalkışmayı an ve an aktararak toplumsal dinamikleri harekete geçiren en önemli aktör olmuştur.
Kamuoyunun ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde haber alma hakkına katkı sunmak gayretiyle bazen canları pahasına büyük özveri ve emekle gazetecilik mesleğini yapan basın mensubu arkadaşlarımızın Basın Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.