HABERDENİZLİ.COM

Denizli'nin öncü internet haber sitelerinin bir araya geldiği Yenimedyader'in (Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği) Youtube kanalında mikrofonu Avukat Ozan Orpak'a uzattık.

Denizli’de avukat Ozan Orpak, son günlerde ülke gündeminde yer alan Hayvan Hakları Yasası hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeni Medya TV röportajlarına devam ediyor. Denizli’de avukat Ozan Orpak, Hayvan Hakları Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Hayvan Hakları Yasası’nın TBMM’ye gelmesi bekleniyor. Orpak, “Hayvan hakları yasası Türkiye’de uzun yıllardır beklenen bir yasa. Umarım ciddi anlamda tatmin edici, herkes için geçerli ve herkesin uyacağı güzel bir yasa olur diye umut ediyoruz” dedi.

Orpak, hayvanların sokağa atılmasının önleneceğini ifade ederek, “Bunda adli bir para cezasıyla caydırıcı olabilir. Bakamıyorsan, belediyeyi ararsın. Belediye hayvanı senden alır ve rehabilitasyon merkezine götürür. Ve orada hayvanın yeniden sahiplendirilmesini sağlayabilir” diye konuştu.

Hayvana işkenceye verilecek cezalarla ilgili olarak açıklama yapan Orpak, “Cezanın 4 yıl olarak yeterli olduğu kanaatinde değilim. Bu cezaların daha caydırıcı ve yüksek olması gerekiyor. Olaylarda canlının bir mal olarak tanımlanmaması gerekiyor. Bizim için önemli olan bunu bir can olarak görmeliyiz ki ona bakım ve gözetim yükümlülüğünü tam olarak yapmamız gerekiyor. Onun canını alırsanız da yaptırımı yüksek olması gerekiyor. Hayvana karşı cinsel suçların daha fazla caydırıcı bir ceza olması gerekiyor” diye ifade etti.

Orpak'tan Hayvan Hakları Yasa Tasarısı hakkında çarpıcı açıklamalar