Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada son bir ay içerisinde 38 orman yangının meydana geldiği ve çıkan bu yangınların en büyük sebebinin bilinçsizce yakılan anız yangınları oluşturduğu belirtildi. 
Denizli’de 1 Haziran tarihinden itibaren başlayan orman yangınları sezonuyla ilgili olarak Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nün çalışmalarına devam ediyor. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Denizli’de 1 Haziran ile 8 Temmuz tarihleri arasında toplam 38 orman yangınının meydana geldiği ve bu yangınlarda 25 hektarlık alanın yandığı belirtildi.
Şu ana kadar Denizli’de büyük bir orman yangının yaşanmadığını belirten Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, “1 Haziran tarihinden itibaren orman yangını sezonu başladı ve bugüne kadar ilimizde toplam 38 orman yangını meydana geldi. Bu orman yangınlarında toplam 25 hektarlık bir alan yanarak kül oldu. Şu anda iyi bir yangın sezonu geçiriyoruz. Bu şekilde de devam etmesini istiyoruz” dedi.
Yaşanan orman yangınlarının bir çoğununu anız yangınlarından kaynaklandığını ifade eden Ersoy, “Denizli’de meydana gelen orman yangınlarına bakıldığında yangınların genellikle anız yangınlarından kaynaklandığı gözlemlenmekte. Çiftçimizin bilinçsizce yaktığı anız ile birlikte alevler büyüyor ve ormanlık alanlara sıçrıyor. Bu konuda çiftçilerimizin daha duyarlı olmasını istiyoruz. Diğer yandan vatandaşlarımızda orman yangınlarına karşı daha duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.