Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Denizli'ye geldi. İlk olarak Denizli İl Özel İdaresi tarafından alınan iş makinelerinin hizmete alınması törenine katılan Bakan Eroğlu daha sonra Yenicekent İletim Kanalının temel atma törenine katıldı.

     Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Denizli ziyareti kapsamında ilk olarak Denizli İl Özel İdaresi'nce alınan iş makinelerinin hizmete girmesi nedeniyle EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı. Törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Vali Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, DSİ Genel Müdürü Arif Özkaldı, Orman Bölge Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kaymakamlar, Daire Müdürleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

     Vali Abdülkadir Demir, son yıllarda Denizli'de çok önemli değişiklikler yapıldığını hatırlatarak, “Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi anlamında çok önemli çalışmalar yapıldı. İl Özel İdareleri taşrada önemli bir heyecan oluşturuyor. Bu sistem içerisinde faydalı olması için en önemli konu, sistem içerisinde karar organlarının ve yürütme organlarının uyum içinde olmasıdır. Denizli'de de İl Özel İdaresi iyi şeyler yapmak için gayret gösteriyor. İnanıyorum ki, önümüzdeki dönemde özellikle İl Özel İdaresi'nin en önemli konusu termal konu olacak. Sağlık turizminin ekonomiye kazandırılması çok önem taşıyor. Pamukkale'deki sit alanının işletmesi İl Özel İdaresi'ne verildi. Burada yapılan çalışma ve elde edilen gelirlerle Denizli'deki tüm tarihi değerlere önem verilmesi gerekiyor. Hizmetin sonu yok. Alınan bu makineler Bozdağ Kayak Merkezi'nin yollarını yapmaya başladı” dedi.

     Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Bakan Eroğlu ise, hükümetin Denizli'ye çok önem verdiğini belirterek, “Denizlililer çok çalışkan insanlar. Müteşebbis ruhlu insanlar. Burası için ne yapılsa azdır. Bakanlık olarak önemli yatırımlar yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Şu ana kadar hükümetimiz Denizli'ye 3 milyar TL yatırım yaptı. Bizim bakanlığımız 800 milyon TL'sini yaptı. Çok şeyler yaptık. Barajlar yaptık, ilk defa sulamalarda yüzde 80 oranına ulaştık. 23 tane gölet ve sulamasını da yapacağız. Projeler bittikçe temelini atacağız. Özellikle Denizli İl Özel İdaresi Türkiye'de örnek. Orman yangınlarıyla mücadelede bölgelere su tankerleri dağıtıldı. Yollar yapıldı. Suyu, yolu olmayan köy kalmadı. 2 milyon metrekare kilit taşı yapılmış köylerimize. Başbakanımız köylerin de şehirler gibi olması talimatını verdi. Biz de bunu gerçekleştirmek için sürekli çalışıyoruz. Muhtarlarımız bizden isteyecek ve biz de bunları yerine getireceğiz. Yaklaşık 8 milyon TL'lik araç takviyesi ile Denizli İl Özel İdaresi daha güçlü hale geldi. Bunlar çok önemli. Turizm yolları da yapılacak bu araçlarla. Bugün yaptığımız toplantıda 2015 yılına kadarki hedeflerimizi belirledik. Bu hedefleri yakalayıp, aşacağız. Hizmete girecek araç gereç ve iş makinelerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
      
     Yapılan konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, Vali Demir ve diğer protokol üyeleri, iş makineleri ve araçları hizmete sundu. İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 8 Milyon TL’ye 40 adet iş makinesi alındığı öğrenildi.