Kobane’ye destek ve dayanışma eylemleri’ adı altında  şiddet unsuru öne çıkartılarak yapılan eylemlere dikkat çeken Ak parti İl başkanı Avni Örki, şunları söyledi, “Çok iyi bilinmelidir ki ülke olarak Kobane'de, Suriye'de, Irak'ta yaşanan bütün zulümlerin karşısındayız. Ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ikliminde şer fikirlerinin yaşam alanı bulamayacaklarını anlayanlar tarafından kullanılmanız bizleri çok üzüyor.
Işid’ in katliamı ve vahşetinden kaçan insanlara ilk kucak açan ülke Türkiye olmuştur. Şimdiye kadar bu bölgede yaşanan acıların dindirilmesi için ülkemiz tarafından milyonlarca dolar kaynak aktarılmıştır. Milletimiz, geçmişte ülkemiz üzerinde oynanan oyunları nasıl bertaraf etti ise bu oyunları da bertaraf edebilecek irade ve güce sahiptir. Türkiye kozmopolitik durumu ve son dönemlerde yaşadığı büyüme ve gelişme nedeniyle dünya devletlerinin dikkatini çekmeye devam ediyor. Sistematik bir şekilde oyunlar devreye sokuluyor. Kobani’yi Türkiye’nin iç politikasına malzeme yapma gayretinde olanlar var. Kobani üzerinden çözüm süreci ve ülkemizi yıpratmaya alışıyorlar. Son çıkan olaylar da bunun bir göstergesidir” dedi. 
 
TEZKEREYE DESTEK OLUNMAMIŞTIR
Kargaşanın durdurulması için en yüksek sesin yine Türkiye’den çıktığına dikkat çeken Örki, “Bizzat Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız uluslararası toplumu harekete geçirmek için dünyanın zirvelerine hitap etmişlerdir. Meclisten tezkere MHP’nin de desteği ile çıkartılmış ve uluslararası arenada alınacak bir kararın zemini hazırlanmıştır. Ancak buna rağmen sınırda muhacir olarak bize sığınmaya gelenlere ev sahipliği yapmaya çalışan bakanlarımız taşlanmıştır, askerimiz tahrik edilmiştir. Tezkereye destek olunmamıştır. Sonrasında da vatandaşlarımız ülkesine karşı kışkırtılmaya çalışılmaktadır.  Türkiye'nin sebep olmadığı bir savaş yüzünden ülkemizin karıştırılmaya çalışılması büyük bir oyunun senaryosudur” ifadelerini kullandı.
 
ANNE VE BABALARA SESLENDİ
Denizli’nin bu bölgede huzurun adresi olduğu üzerinde duran ve huzurlu ortamın yıllarca kardeşçe yaşamayı sağladığını kaydeden Örki, Denizli’de yapılan gösterileri de, “29 Ekim Bulvarı ilimizin demokrasi bulvarıdır. Bu bulvarda siyasi partiler miting yapar, fikirlerini özgürce ifade eder ama medeni çerçevenin dışına çıkmaz. Devletin araçlarını taşlamaz. Halkın huzurunu bozmaz. Devletin memuruna zarar vermez. Elbette ki bu huzur atmosferini bozmaya çalışanlar en ağır yaptırımlarla karşılaşacaklardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok büyük bir devlettir. Anneler ve babalar evlatlarınızın devlet ve millet düşmanları tarafından kullanılmasına izin vermeyiniz. Siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ve vicdan sahibi bireyler, tamiri zor hasarlar verilmeden, çok hızlı bir şekilde toplumu itidale davet etmeli ve yeniden güzel günleri yaşamaya başlamalıyız” şeklinde konuştu.