Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin 1444. yıl dönümü olan Mevlid Kandili'nin tüm insanlığa rahmet ve huzur getirmesini dileyen Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli İl Başkanı Avni Örki yazılı mesaj yayınladı.
Örki mesajında “İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber olan Hz. Muhammed (S.A.V.)'in doğduğu geceyi temsil eden Mevlid Kandili’ni bir kez daha idrak etmenin mutluluğu içindeyiz” vurgusu yaptı. Örki açıklamasının devamında, “Hz. Muhammed peygamberler halkasını tamamlayan son davetçi, dini açıklayan, öğreten ve bütün ahlaki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir şahsiyettir. Onun tüm hayatı örnek, her anı kusursuzdur” dedi.
Mevlid Kandili’nin önemini belirten Örki, “Peygamberimiz tüm insanlığa dürüstlüğü, emaneti korumayı, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemiştir. Mevlid Kandili, Hz. Muhammed(S.A.V.)'in bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır. Bizler de bu mübarek günün vesilesi ile dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine gayret göstermeliyiz. Ellerin duaya uzandığı, bu mübarek günde edilen tüm duaların kabul olması temennisi ile tüm kardeşlerimizin Mevlid Kandili’ni kutlar, bu mübarek gecenin tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını dilerim” şeklinde konuştu.