Kız arkadaşı ile tatil için geldiği Bodrum'da geçirdiği beyin kanaması sonrası İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medical Park Hastanesi’ne sevk edilen ve beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki İngiliz Nathan Dean Anderson'ın bağışlanan organları, İzmir, Antalya ve İstanbul'da organ nakli bekleyen 5 hastanın yaşam mücadelesine destek oldu.
Bodrum'a kız arkadaşı ile tatile gelen 24 yaşındaki Anderson, şiddetli baş ağrısı şikayetiyle 13 Eylül'de gittiği klinikte verilen ağrı kesicinin etki etmemesi üzerine hastaneye başvurdu. Durumunun kötüleşmesi üzerine sevk edildiği İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medical Park Hastanesi'nde beyninin 3 noktasında kanama olduğu tespit edilen Anderson, yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yoğun bakım ünitesinde 5 gün kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen Anderson'ın organları, İngiltere'den gelen ailesi tarafından bağışlandı.
Anderson'ın kalbi, Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi, bir böbreği İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bir böbreği ile karaciğeri Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi, akciğeri ise İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doku uyumu tespit edilen hastalara nakledilmek üzere alındı. İngiliz donörün korneaları, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi kornea bankasına kaldırıldı. Anderson'ın pankreasını almak için İzmir'e gelen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi nakil ekibi ise organın nakle uygun durumda bulunmadığını tespit etti.
İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medical Park Hastanesi'nden Doç. Dr. Tayfun Adanır ise organ bağışı konusuna önem verdiklerini belirterek, “Anderson’ın karaciğeri, akciğeri, kalbi ve iki böbreği, 5 Türk vatandaşımıza can oldu. Organların nakli, İzmir, Antalya ve İstanbul’daki hastanelerde yapıldı. Siyahi olan Anderson'un bağışlanan yüzü cilt renginin uyum sorunu nedeniyle alınamadı. İngiliz ailenin bu davranışı, organ nakli izninde tereddüt eden Türk ailelerine örnek bir davranıştır” dedi.