BATMAN (CİHAN)- Batman'da safra kesesinde taş olması şikayetiyle hastane hastane dolaşan ancak iç organları ters tarafta bulunması nedeniyle ameliyat olamayan 83 yaşındaki bir kadın, Medical Park Batman Hastanesi’nde başarılı bir kapalı ameliyat geçirdi.
Uzun zamandır safra kesesinde taş bulunmasından dolayı rahatsızlık çeken 83 yaşındaki Selime Çetin, Medical Park Batman Hastanesi’nde sağlığına kavuştu.Tedavi olabilmek için birçok hastane dolaştığını ve sonuç alamadığını belirten Çetin, Genel Cerrahi Uzmanı Opr.Dr.İbrahim Ayvaz tarafından ameliyata alındı.
Organların ters tarafta olmasından dolayı kolay bir ameliyat olmadığını ifade eden Dr. Ayvaz, "Situs inversus totalis yani organların ters tarafta bulunma halidir. Yaklaşık 30 bin doğumda bir görülür. Bu tip hastalarda cerrahi müdehale gerçekleştirmek alışılmışın dışında olduğu için son derece güçtür. Ender görülen bu tip bir vakayı hastanemizde kapalı ameliyat ile gerçekleştirdik. Bu denli nadir görülen bir vakayı başarı ile tedavi etmekten dolayı büyük sevinç duyuyoruz." şeklinde konuştu.
CİHAN