Tin’den Almanya’ya “Sözde Soykırım” tepkisi:

NAZİLERİN KATLETTİĞİ TÜRKLERİN HESABINI VERİN!

Almanya Federal Meclisi'nin 1915 olaylarıyla ilgili sözde soykırım tasarısını kabullenmesine AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tinsert tepki gösterdi. Almanya’nın insan haklarını savunacak kadar temiz bir mazisinin olmadığını belirten Şahin Tin, “Önce, yakın zamanda, ırkçı Nazilerin katlettiği Türklerin hesabını versinler” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Alman Federal Meclisi’nin Ermenilerin 1915 olaylarıyla ilgili iddialarını “soykırım” olarak tanımlayan karar tasarısını kabul etmesine sert tepki gösterdi. Almanya’nın ikiyüzlü davrandığını belirten Şahin Tin, “Türkiye mazlum coğrafyaların yardım elidir. Türkiye en zor ve sıkıntılı dönemlerde dünyaya insanlık dersi veren bir ülkedir. Almanya Meclisi tarihi bir yanılgının tam ortasında ne yapacağını şaşırmış durumdadır. Yıllardır el altından PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerini destekleyerek terörizmin büyümesine imkân tanıyan Almanya, aldığı bu kararla ikiyüzlü tutumunu belgelemiş ve teröre verdiği desteği Meclis kararıyla resmileştirmiştir. Terör örgütlerine silah yardımı yapan, örgütlenmelerine fırsat tanıyan Almanya, ikiyüzlü tavrını bu aldığı kararla açıkça belgelendirmiştir. Hem terörizme fırsat tanıyacak, destek olacak, katliamlar yapacaksın, hem de bu katliamları örtbas etmek için deli saçması kararlar alacaksın. Almanya’nın bu tutumuna ve kararına tüm dünya sadece güler. Türkiye’ye karşı kurulmaya çalışılan komplolara aleni destek veren Almanya gerçek tarihi görmek zorundadır. Yakın dönemde ırkçı saldırılara maruz kalarak katledilen Türklerin hesabını veremeyen Almanya bu tavrıyla teröre uzanan elini ve desteğini açıkça tescillemiştir. Almanya önce bunların hesabını vermelidir” dedi.

ESED’İN KATLİAMLARINA NEDEN SES ÇIKARMADINIZ?

Almanya’nın insan hakları hamiliği yapacak kadar temiz bir geçmişi bulunmadığını vurgulayan Şahin Tin, “Haçlı ruhunu yaşatmak için mesnetsiz kararlar alan Almanya Suriye'de Eset rejiminin katlettiği 500 Bin insan için tek bir cümle bile kurmazken maalesef aslı astarı olmayan, doğrudan uzak ve tarihi gerçekleri yansıtmayan bir kararın altına imza atmaktadır. Türkiye olarak Almanya'nın aldığı bu mesnetsiz ve yok hükmündeki kararı asla kabul etmiyoruz” dedi.