Denizli’nin gelecekteki yol haritasının çizilmesine katkı sağlaması için kısa süre önce merkezde yaşayan 400 bin kişiye gönderilen mektuplar, vatandaşların istek ve önerileriyle birlikte geri dönmeye başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin gelecekteki 5 yıllık strateji planını belirlemek için aldığı karar, vatandaşlardan tam not aldı. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi girişine yerleştirilen sandıklar mektupla dolmaya başlarken, Denizlililer uygulamaya www.denizli.bel.tr sitesinden de yoğun katılım gösterdi. Denizli halkı oturdukları mahalleden başlayarak kent genelinde tespit ettiği sorunlar ile şehirde görmek istediği projeleri Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne direkt iletme imkanı buldu. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içinde hareket edileceğini, bu çalışmanın katılımcı demokraside bir örnek teşkil edeceğine dikkati çeken Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Denizli'nin geldiği nokta ortada. Artık parmakla gösterilen bir şehiriz. Biz, hiç bir zaman için 'yeter' demedik, her zaman daha da iyisini ve güzelini istedik." 
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kentte tespit ettiği sorunlar olduğunu ve çözülmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydeden Başkan Zolan, şunları söyledi: "Ancak, bu bizim baktığımız taraftan. Vatandaşlarımızın baktığı taraftan da nedir diye sorma ihtiyacını hissettik. Bu çalışma, katılımcı demokrasi ve birlikte hizmet etme adına çok önemli. Vatandaşlarımız mektuplarla, mahallesinde ve kentte gördüğü sorunları bize iletmeye başladı. Ayrıca oturduğu çevrede ve Denizli'de görmek istediği projeyi bize anlatıyor. Bunların hepsi tek tek değerlendirilecek, kimsenin kuşkusu olmasın. Bu çalşmayı birlikte yürümek adına atılmış güçlü bir adım olarak görüyorum." 
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin eylül ayı sonuna kadar stratejik planını yapacağını ifade eden Başkan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu plan Denizli'nin 5 yıllık yol haritası olacak. Bu plana Denizli halkı yön versin diye böyle bir çalışma başlattık. Çünkü, Denizli'nin geleceğine yine bu şehirde yaşayanlar karar verecek. En büyük isteğimiz bu. Bugüne kadar gerek mektup gerek internet aracılığıyla bize istek ve önerilerini ileten tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onların önceliği bizim de önceliğimiz olacak, kimsenin kuşkusu olmasın."