Denizli Yörükleri Derneği tarafından, Çanakkale Zaferinin 104. yılında 4. Kez anma etkinliği yapıldı. Fatih Kapalı Pazaryerinde toplanan dernek üyesi ve vatandaşlar, konvoy halinde Asri Mezarlıktaki polis asker şehitliğini ziyaret etti. Kur'anı Kerim okundu, dualar edildi.

Fatih Kapalı Pazaryerinde şehitlerin ruhuna mevlit okutuldu, beş bin kişiye bulgur pilavı, turşu, ayran, tatlı ve çay ikram edildi. Mevlide, Ak Parti Milletvekili Şahin Tin ve CHP Milletvekili Kazım Aslan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkan Adayı Avni Örki, CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Divarcı, Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, İl Beyi Cengiz Varol, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve muhtar adayları ve vatandaşlar katıldı.

Mevlitte Kuran’ı Kerim ve duayı Şehitler Camii İmamı Mehmet Tekin okudu. Denizli Yörükleri Derneği Başkan Yaşar Celal Ceylan, “104 yıl önce Çanakkale de yazılan destan milli hafızalarımızda yer etmiştir. Zalimler Çanakkale’de durdurulmuş, milli şuur ile Türk Milleti top yekün ayağa kalkmış, izzetine, istikbal ve istiklaline dil uzatan, göz koyanları silip geçmiştir. Emperyalistlerin planları bir işe yaramamış, vatan sevgisi, savaşın kaderini değiştirmiştir. Onun için diyoruz ki; Çanakkale, bağımsızlık ve var olma iradesinin tartışma götürmez adımıdır. Dernek olarak bu yıl 4. Kez şehitlerimizin aziz ruhlarına mevlit okuttuk. Bize maddi manevi destek olan herkese teşekkür ediyorum. Allah hayrımızı kabul etsin. Tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, mekanları cennet olsun diyorum "dedi.

Fetih 1453 Mehteranın verdiği konser ve hatıra fotoğraflarının çekimiyle etkinlik sona erdi.

denizli yorukler derneği