İSTANBUL (CİHAN)- Cihan Haber Ajansı (Cihan) Muhabiri Ercan Yıldız, haber için gittiği Pendik sahilinde boğulmak üzere olan liseli genci denize dalarak çıkardı. Denize girenlerin boğulmak üzere olan genci çıkaramaması üzerine elbiselerini çıkarıp serin sulara dalan Yıldız, kısa sürede genci kurtardı. Kameraların saniye saniye kaydettiği olayın kahramanı Ercan yıldız çevredeki vatandaşlardan alkış aldı.
Edinilen bilgiye göre olay, Pendik sahilinde saat 12.30 sıralarında meydana geldi. Pendik Endüstri Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi Abdurrahlan Yılmaz (16), okul çıkışı arkadaşlarıyla birlikte Pendik sahiline gezmeye gitti. Sıcaktan bunalan gençler denize girerek serinlemek istedi. Bu sırada yüzme bilmeyen Yılmaz, bir anda sulara gömüldü. Arkadaşlarının yardım çağrısıyla olay yerine gelen polis ve vatandaşlar, genci kurtarmak için denize girdi. Olayı haber alan Cihan Muhabiri Ercan Yıldız da, kurtarma çalışmalarını kamerasıyla kaydetmeye başladı. Ancak denize girenleri genci çıkaramayacağını anlayan Ercan Yıldız, kamerasını bir vatandaşa vererek Marmara denizinin soğuk sularına daldı. Kısa süre içerisinde boğulmak üzere olan genci denizden çıkaran Yıldız, ‘önce insan sonra gazeteci’ davranışını sergilemenin mutluluğunu yaşadı. Kayalıklara çıkartılan Abdurrahman Yılmaz’a ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı. Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Yılmaz’ın yaşadığı öğrenildi. Yılmaz’ın yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor.
Öte yandan, yaşananlar çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu ile saniye saniye kaydedildi. Yıldız’ın kamerasına yansıyan görüntüler de uzun süre hafızalarda kalacak kareler oluşturdu. Vatandaşlar, genci kurtaran Yıldız’ı alkışlarla tebrik etti.
Yaşadıklarını anlatan Ercan Yıldız, "Olayı haber alır almaz Pendik sahiline gittim. Boğulmak üzere olan bir genci kurtarma çalışmalarını çekmeye başladım. Ancak, kurtarmak için denize girenlerin bu işi başaramayacağını anlayınca kameramı yanımdaki bir vatandaşlara vererek elbisemi çıkarıp denize daldık. Genci sahile çıkardık. Gencin yaşadığını öğrenmek beni çok mutlu etti. Basın mensupları olarak bizler, önce insan sonra gazeteciyiz." diye konuştu.



CİHAN