Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı ikinci birleşimi dün gerçekleştirdi. Meclise damga vuran konu ise Cumartesi günü Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen 20 yaşındaki Özgecan Aslan oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  olayı kınamaya kelimelerin dahi yetmediğini belirterek, “Kızımız Özgecan’ı Cumartesi günü kaybettik. Kızımız vahşice öldürüldü. Bu çok acı bir durum. Bazı yerlerde insafsız cinayet deniliyor ama bunu yapan kişilere hayvan yakıştırması bile az kalır. Çünkü hayvanlar bile bu kadar insafsız değildir. İnanıyorum ki bu katiller en ağır ceza ile cezalandırılacaktır” diye konuştu. 
Başkan Zolan’ın konuşmasının ardından mecliste üyeler Özgecan için Fatiha süresini okudu. 

EĞİTİM ŞART 
Türkiye’nin yıllardır yoz bir kültürün etkisi altında kaldığını belirten CHP Grup Başkan Vekili Bekir Çapar ise, kadın cinayetlerine karşı tek etkili formülün eğitim olduğunu altını çizdi. Çapar, “İnsan ne olarak doğacağını seçemiyor. Örneği bir anne çocuğunun engelli olarak doğmasını istemez hatta insanlar hangi cinsle doğacağını da bilmez. Hal böyle iken ülkemizde aile içi feodal düzen içinde yıllardan bu yana kadınlar hor görülmüştür. Bunda eğitim eksikliği çok etkilidir. İnsanlarımızın artık bu yoz kültürden kurtulma zamanı gelmiştir. Herkes taşın altına elini koyacak ve kapsamlı bir eğitim programı uygulamasına geçilmesi zaruri hale gelecektir” dedi. 

CEZAYİ YAPTIRIMLAR AĞIRLAŞTIRILMALI
MHP Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, kadına karşı şiddetin önlenmesi için ceza yaptırımlarının ağırlaştırılmasını istedi. Garip, nüfusunun yüzde 51’ini kadınların oluşturduğu Türkiye’de kadına karşı şiddetin artık dinmesi gerektiğini söyledi. Ak Parti Grup Başkan Vekili Halil Pekdemir ise, Özgecan’ı katledenleri cani olarak niteledi. Dünyada bu tür canilerin olduğunu ifade eden Pekdemir, Türkiye’de bu canilerin artık yok olması için hoşgörü ve eğitimin iki önemli faktör olduğunu belirtti.