Denizli Büyükşehir Belediyesi, kar nedeniyle cuma günü açılması beklenen okullar için de önlem alıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi eğitimcilerin ve öğrencilerin sıkıntı çekmemesi için Pamukkale ve Merkezefendi İlçelerindeki 216 okulda kar temizleme çalışması başlattı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri geçen pazartesi günü akşam saatlerinde başlayıp iki gün boyunca Denizli’yi yoğun etkisi altına alan kar yağışıyla mücadelesini sürdürüyor. Kar yağışıyla birlikte ilk etapta kentin ana arterlerini kısa sürede trafiğe açarak tuzlama çalışması yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 600’ün üzerinde personel ve 110 dolayında araçla çalışmaları yürüttü. Son 13 yılın en yoğun kar yağışı ile mücadeleyi başarıyla yürüten Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, eğitimdeki kar engelini de ortadan kaldırmak için çalışma başlattı. Ekipler, kar tatilinin ardından cuma günü açılması beklenen okullarda eğitimcilerin ve öğrencilerin sıkıntı çekmemesi için okul giriş-çıkışları ve bahçelerinde kar temizliği yapıyor. Büyükşehir Belediyesi 20 araçla Pamukkale ve Merkezefendi İlçe sınırlarında bulunan 216 okulda çalışmalarını sürdürüyor. İş makineleri ile okul bahçelerinde biriken kar kütleleri ortadan kaldırılırken, tuzlama çalışması ile de okul girişlerindeki buzlanma önleniyor. 

Öğrenciler sıkıntı çekmeyecek

Merkezefendi ve Pamukkale ilçeleri ile birlikte tüm kentteki karla mücadele çalışmalarını yakından izleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kar yağışıyla birlikte öncelikle ana arterlerde kar temizleme çalışması yaptıklarını belirterek, bu kapsamda 600’ün üzerindeki personelin canla başla çalıştığını söyledi. Ana arterlerle birlikte ara sokaklar ve özellikle ticari merkezlerde kaldırım temizleme çalışmalarının da yapıldığını kaydeden Başkan Zolan, kar tatilinin ardından cuma günü açılması beklenen okullarda da temizlik ve tuzlama çalışması yapıldığını ifade etti. Özellikle çocukların sıkıntı çekmemesi için okulların tamamında kar temizliği yapılacağını belirten Başkan Zolan, “Emeği geçen, fedakarca günlerdir karla mücadele eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.