Aydın’ın Nazilli ilçesinde okula giden iki kardeşi taşıyan ve benzin tasarrufu yapmak için kayışı çıkarılan motosiklet, karşıdan gelen cipe çarptı. 17 yaşındaki ağabeyin hayatını kaybettiği kazada, kız kardeş yoğun bakıma alındı.
Kaza, sabaha karşı 07.00 sıralarında Nazilli'ye 14 kilometre mesafedeki Gedik ile Gedikaltı köyü arasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Gedik köyünde ikamet eden 17 yaşındaki Yunus ve 15 yaşındaki Fatma Astepe kardeşler, sabah okula gitmek için babalarına ait 09 NC 041 plakalı motosiklet ile yola çıktı. Benzin tasarrufu yapmak isteyen Yunus Astepe, rama aşağı inerken motosikletin kayışını çıkardı. Ses ve ışık olmadan hızla seyreden motosiklet, Ali Durmaz (40) idaresindeki 09 PU 731 plakalı ciple kafa kafaya çarpıştı. Kaza ağabey Yunus Astepe olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan kardeşi Fatma Astepe ise Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyin kanaması geçiren gen kızın, 3 gün uyutulacağı öğrenildi.
NEYE ÇARPTIĞINI GÖRMEMİŞ
Kazada hayatını kaybeden Yunus Astepe'nin cenazesi Nazilli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Gözaltına alınan Ali Durmaz'ın ifadesinde havanın yeni aydınlanması nedeniyle motosikleti göremediğini, önce bir hayvana çarptığını sanarak durduğunu ve çocukları görünce şok yaşadığını söylediği öğrenildi.
BENZİN TASARRUFU İÇİN KAYIŞI ÇIKARMIŞLAR
Yunus Astepe'nin Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ne ve kız kardeşi Fatma Astepe'nin ise Nazhit Menteşe Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ne gitmek için hafta içi her gün ilçeye 9 kilometre uzaklıktaki köylerinden motoskletle yolculuk yaptıkları belirtildi. Astepe kardeşlerin benzin tasarrufu için de motosikletin kayışını çıkardığı iddia edildi.
TAŞIMALI EĞİTİM İHALEYİ BEKLİYOR
Yaşanan kazada taşımalı eğitim için ihalenin yapılmamasının ihmal olduğu iddia edilirken, geçtiğimiz yıl 180 Ortaöğretim öğrencisinin taşımalı eğitim ile Nazilli’de eğitim gördüğünü ifade eden Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, ortaöğretim kurumlarının kayıt tarihinin geç olmasından dolayı taşıma ihalelerinin geciktiğini ifade etti. Ortaöğretim kayıtlarının ardından planlama komisyonunca ihale yapıldığını belirten Ercan; "Ortaöğretimde kayıtlar 30 Eylül’e kadar yapılıyor. Bu süreçten sonrada planlama komisyonumuzca okullarda öğrenciler belirlenerek güzergahlar ortaya çıkarılıyor. Bu da ihale yapılması ile birlikte Kasım ayı sonunu buluyor. En erken ortaöğretimde taşımalı eğitim Kasım ayı sonunda yapılabiliyor. Maalesef tarifi mümkün olmayan üzücü bir durum yaşadık. Hayatını kaybeden öğrencimize Allah rahmet eylesin, tedavi gören öğrencimize acil şifalar dilerken, Allah ailemize de sabır versin" dedi.
Öte yandan kazayla ilgili olarak Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı’nca soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.